Nailart försök 2

Jag gav mig på ett nytt försök med Nailart igår, och blev riktigt nöjd denna gången med! Jag försökte på Linda också, men det blev inte bra alls haha!
Jag får nog hålla mig till mina egna naglar;)


Syster-mys=))

Jag och Linda tog en sväng på stan, och självklart började det spöregna precis då!
Så nu ligger vi i min minimala soffa under en varsin filt och slöglor på tv, om en liten stund när vi är varma igen så ska vi laga tacos... Mums!
Vi var på H&Ms rea och fyndade lite också, jag hittade en blekturkos stor, stickad tröja för 50 kr, och Linda hittade en jättesnygg kjol och en gul/vit randig topp, för 50 kr styck!!! SÅ eftersom min goa syster precis har sponsrat mig med 600 för att hon tyckte att jag inte skulle vara så fattig (hur underbar får man va??) så fick hon dem av mig, det var det minsta jag kunde göra;D

Sen var vi och handlade lite grejer till middagen, och jag passade på att posta ett par stövlar som jag sålt på blocket, de är så höga så jag kan inte gå i dem haha.... Jag ska satsa på att köpa ett par högklackade med lite bredare klack så jag kan gå i dem, och de ska fanimig inte vara för trånga över tårna!! Haha;D
Vi såg nog rätt roliga ut när vi traskade in i mataffären på Hjertbergs, vi var så blöta så det bara rann om oss! Vi fick gå in i en heminredningsbutik o låna en varsin servett och iaf torka av oss i ansiktena.... Så kan det gå;P
Chips och dipp slank med till filmmyset ikväll också, jag håller tummarna för att Anders antingen hinner bli klar med handbromsen han meckar på eller tröttnar, så han också kommer och myser med oss:D:D:D:D:D

Ha en mysig fredagskväll i regnet alla! ;)


Blue Eyed Blondes

Nu har jag precis kommit hem från dagens Torsdag i Trägårn´, det var en countryduo från Göteborg vid namn Blue Eyed Blondes som spelade. De var skitbra och deras låtar fastnade verkligen i huvudet, speciellt en vid namn Maneater som finns på deras Myspace om ni följer länken i bandnamnet=)
De spelade inte sån där tråkig dansbandscountry, utan det var grymt skön musik som man började digga utan att ens tänka på det, bara för att den är så BRA!!!! Haha;D

Det har hällregnat här precis hela dagen idag, så 18.50 när det fortfarande bara hade dykt upp 4 personer så gjorde vi oss nästan redo att ställa in spelningen, ingen  idé att låta instrument och teknik stå och bli fuktiga i onödan liksom...
Men vips så började det komma folk promenerandes från alla olika håll och kanter i stadsträdgården, det var som om alla kom på ett osynligt kommando:D
Så till slut var vi runt 50 tappra själar som satt under paraplyer och sopsäckar och hade det otroligt mysigt faktiskt!
Vi klappade och tjoade extra, för Lina och Kristoffer som de heter i Blue Eyed Blondes, förtjänade det verkligen, så otroligt synd att det inte var fint väder så det kom fler människor!
De har precis blivit signade också, så de hade med sig en EP som de sålde efter spelningen med 4 låtar på, varav en är Maneater... Tyvärr hade jag inte med mig de 50 riksdaler som den kostade, men Susanne köpte den så jag får väl lyssna på hennes, eller på Myspace:P
De var himla trevliga Lina och Kristoffer, väldigt jordnära och härliga människor att prata med... Jag hoppas de kommer tillbaka fler gånger!

Nu sitter jag och Linda här i soffan, min lillasyster som är på besök=)))))
Eftersom min lillebror (som förövrigt fyller 18 idag, HURRA!) Simon meckar rallybilar hela sommaren över hela landet och är på Kinnekulle i helgen så fick Linda åka med i bilen så hon kunde hälsa på mig, mysigt! Jag plockade upp henne strax innan spelningen drog igång, så hon har varit med och jobbat i parken ikväll=)
Imorgon är jag helledigså då ska vi eventuellt gå en sväng på stan och kika lite... Är det fint imorgon eller lördag så ska vi eventuellt ut till Läckö Slott också så hon får gå en rundvandring i slottet, det är gratis för alla under 26 år:D:D

Nu ska vi dricka te och värma oss lite, jag är helt dyngsur efter att först ha jobbat ute i regnet och sen cyklat hem efter att jag kört ner kommunbilen i garaget...

Jag slänger upp bilder på hur skyltfönstret i Biblioteket blev idag också! Riktigt nöjd med resultatet:D





Videon jag såg om nailart=)

Här är länken till videon om nailart jag såg som inspirerade mig att testa själv=))
Denna tjejen har även en hel del sminkvideos där hon visar olika sminkningar, om någon är intresserad;)

Dekorera skyltfönster

Nu ska jag alldeles strax iväg och dekorera skyltfönstret vid biblioteket här i Lidköping för att marknadsföra Kultur & Porslinsfestivalen som är den 12-15 augusti..
Det ska bli riktigt skoj faktiskt!! Jag, Simon, Jonas och andra Praktikant-Angelica ska dit så jag har klippt ur festivalsloggan till fördömelse!! Det är en vindsnurra i rött, ljus- & mörkblått som är logga, så såna ska vi ha i hela fönstret... Skoj skoj!!

Bildbevis kommer senare på resultatet, jag har med kameran;)

Makraméarmband

Jag brukar pyssla med att göra makramé armband när jag har tråkigt framför tv:n på kvällen ibland... Här är några verk:



Nailart

Jag ger mig på ett försök med nailart på mig själv, jag hittade en väldigt bra blogg där en tjej hade spelat in en video med hur man gör... Så nu kör vi! Bild kommer när det är klart :D:D
Här är resultatet! Inte världsbra bilder tyvärr, de blev lite suddiga=)






Jag är absolut jättenöjd för ett första försök!
Tyvärr hade jag inget klarlack att lägga över, så det fick bli det ljusblå lacket igen.. Därför ser de mörkblå blommorna lite bleka ut;)

Hälsohysteri

Jag har suttit och läst Aftonbladet på nätet nu en stund, eftersom jag har inte så mkt att göra just nu på jobbet..
Det jag kom på mig själv att reagera över är alla tusen olika hälsotips som finns överallt, både på aftonbladet och resten av nätet.

Myter och knep för fettförbränning - Nej du förbränner inte mer av att basta, dricka äppelcidervinäger eller dricka kaffe. Men ja, du förbränner faktiskt ytterst lite mer för stunden av att äta chili och frysa.

Dricker du lagom med vatten? - Gör ett kisstest! Mörkgult kiss = du dricker för lite. Ljusgult kiss = du dricker lagom. Genomskinligt kiss = du dricker för mycket!
För att inte glömma, är det varmt eller du tränar måste du dricka mer, annars räcker ca 1 liter vatten om dagen... För samtidigt får vi i oss ca 1,4 liter vatten genom maten.

Så många kalorier inenhåller din sommardrink - Tänk på att alkohol näst efter fett ger mest energi, nämligen 7 kilokalorier per gram alkohol. En deciliter vitt vin med 13,5 % är 99 kalorier. Så tänk på vad du dricker i sommar!

Gå ner i vikt utan hunger - Man måste verkligen äta mat. Välj mat som ger mycket volym men få kalorier - och ät ordentligt med protein. Speciellt tjejer glömmer ofta det där med proteinet, varnar Josefine Jonasson (taget från aftonbladet). Hon vill också slå ett slag för de baktalade grönsakerna sallad, tomat och gurka.

Känner du igen 100 kalorier? - Lär dig hålla koll på din energi-ekvation. Ett helt berg med morötter eller fyra ynka paranötter.
1. Byt ut salamin mot skinka - du får äta tre gånger så mycket.
2. Fett gör Digestivekex extra energirika.
3. Nix, mörk choklad är inte mer kalorisnål än ljus.
4. Byt choklad och godis mot morötter - ett smart alternativ till plockandet.

Fritt fram för grillat utan att öka vikten - Inse att det inte är den grillade biffen i sig du måste se upp med utan tillbehören, dryckerna och, framför allt, att bli sittande hela långa kvällen framför skålar och glas. Tänk på att det troligtvis blir många sommarkvällar – hur och vad du väljer att äta kommer att göra stor skillnad.

1. Ät dig mätt så du inte småäter senare på kvällen.
2. Njut av salladen, fyll halva tallriken. Gärna med bönor i!
3. Välj medvetet - ta bara lite av de fetaste rörorna.
4. Drick mest vatten - skippa de söta kaloribomberna.
5. Låt maten följa med - ta med ett magert alternativ om du vet redan innan att du kommer lockas att småäta på sentimmarna.


Vad jag vill säga är att det kanske inte är så konstigt att vi tappar bort vår kropps naturliga signaler för hur och vad vi ska äta när vi hela tiden proppas fulla med tips för hur många kalorier vi får äta, vad vi får och inte får äta, stoppa sötsuget, motionera dig till hollywoodstjärnornas strandkroppar, gå ner i vikt, ät gröna grönssaker för det näringsämnet, röda grönsaker för den vitaminen, gula grönsaker för ett tredje näringsämne, glöm inte dricka vatten, drick inte för mycket vatten...

Jag gillar inte alls att jag gått upp i vikt nu under sommarens stillasittande kontorsarbete, jag har gått över min personligt satta maxgräns på 60 kg vilket är ett big NONO för mig.
Men jag läste precis en artikel om Anna som satte som målgräns att gå ner till 65 och nu väger 62, vilket ändå är 1 kg mer än mig. En skitsnygg tjej verkligen, inte rund eller mullig på minsta vis. Så vad är mitt problem? 

Mitt problem är att jag precis som alla andra dras med i hysterin, jag vill inte äta för mycket sött och just för att jag tänker så mycket på att jag INTE ska göra det så tänker jag hela tiden på sötsaker och blir jättesugen.

Mitt problem är att jag hela tiden har dåligt samvete för att jag inte tränar och förbränner fett och är sådär hyperhurtig, vilket gör att jag när jag väl kommer hem från kontoret, inte orkar gå och träna.

Mitt problem är att jag jämför mig med 170 långa vältränade, solbruna, magra brudar.. Vilket inte riktigt funkar, för jag har inte samma kroppsform och inte samma längd som de här tjejerna.

Men om vi ska vara ärliga så är det inte problemet som är problemet, utan det är min inställning till problemet som spökar.

Så jag ska fortfarande börja träna i höst, för att bygga upp mina muskler och må bra, inte för att bli 170 lång och mager som hollywoodbrudarna;)

 

FRÅGAN ÄR: Hur många av er har precis läst igenom det här inlägget och tänkt att "shit vilka bra tips! de ska jag använda mig! Och äppelcidervinägern kan jag äntligen skrota, den smakar ju ändå skit" ?????




4 månader<3

Idag har jag varit tillsammans med Anders, min underbara Anders, i 4 månader.
Det har gått så sjukt snabbt så jag har inte riktigt hängt med i svängarna,men jag är så fruktansvärt glad att det är vi två..
Världens underbaraste och gosigaste karl, och människan som jag älskar mest!!

En bild som min systeryster Linda har photoshopat ihop på mig och Anders;)

Världens snyggaste kille, och en av de gosigaste katter jag mött;D

Svedala

Igår tog jag ledigt från jobbet och så åkte jag och Anders på en spontan roadtrip ner till Svedala strax utanför Malmö, det var en skojig resa! ;)
Det var i Söndags kväll som jag tog ledigt för att Anders skulle till Götet igår och få ratten bytt i cadillacen, sen när han satt på blocket så hittade han en golf som passade som slit-o-släng bil så det blev det vips en sväng ända ner till Malmö!
Det är en riktigt söt liten bil, trots alla problem med den haha, när jag körde hem den så funkade vare sig lysen eller blinkers :S
Men Anders skulle mecka med den idag så nu funkar nog de delarna  i alla fall;D
Riktigt go att köra var den! Det är en diesel så väldigt lättkörd=)

Kl 23 igår kväll var vi hemma i Trollhättan igen, och då åkte vi nog strax efter sju på morgonen... Så liiiiiite seg var jag allt på kontoret idag ;)
I mitt huvud har det dessutom vart måndag hela dagen trots att det faktiskt är tisdag, men det har funkat bra ändå haha...:P
En av mina två handledare är på plats igen, det är skönt att ha henne som bollplank.
Sen har vi en till Praktikant-Angelica på plats, fast tre år äldre än mig och blond haha^^

Det har vart full rulle idag, jag har suttit och sammanställt och prickat av diverse fakturaunderlag för folk som har hyrt scenen men som inte har fakturerats än, ganska skönt att få det klart=)
Sen har jag bokat och korrläst annonsen för veckans torsdag i trägårn, skickat ut pressmeddelande om den och skickat ut påminnelse på facebook för evenemanget haha... Jag gillar de bitarna av jobbet, jag gillar pysslet i det:D
Det är kanske marknadsföring jag vill jobba med? Det skulle definitivt vara skoj att testa på det i alla fall^^


Efter jobbet gick jag på stan med min handledare och hittade ett jättefint linne på Lindex rea, TACK SUSANNE!
Ett sånt skönt lite längre, slappt linne.. Ganska häftigt, det är nitar & öljetter på linnet så jag måste ha ett till linne under annars blir det rätt bart;D
Annars fanns det inte så mycket fint tyckte jag! Jag hittade visserligen en skitsnygg vit bikini överdel med fransar för 60 kr,men de var så konstiga i storlekarna:S



Mitt görsnygga linne^^

Sen jag kom hem har jag däremot inte gjort något vettigt alls, jag sitter och tjötar lite med Marie, min blivande sambo!
Marie, en klasskompis, ska alltså flytta in hos mig i höst i min trivsamma lilla etta=)))
Det ska bli riktigt mysigt och skojigt! Dels för sällskapet och sen ska vi leva snålt till Nya Zeeland haha:P
Nej, middag måste jag ordna;)

♪ ♫ ♪ Allsång på Sally´s/Harrys ♪ ♫ ♪

Igår var vi på Sallys och åt och sjöng, jättekul!!
Det var jag, Anders, Ida, Mia, Simon och Jonas som var ut, ett redigt gäng att ha skoj med!
Ida hade bokat bord så vi samlades hemma hos Simon och Jonas kort innan och sen gick vi dit i samlad tropp.
Det var fyllt med människor! Och vilket röj haha, allsångskillarna delade upp borden i två lag som skulle tävla under allsångslåtarna med vilka som röjde värst, och det slutade med att VÅRT LAG VANN!
"Att röja värst" innehöll bland annat att vårt lag körde allsångståg ut på gatan och dansade haha, riktigt skoj!
När det blev kallt så satt vi inne på Harrys och drack en stund, sen dansade vi loss också, det var alldeles för länge sen sist!
Som tur var skulle Idas kille hämta upp henne, så jag och Anders övergav Simon och Mia på dansgolvet för att få skjuts hem...

Det var nog det som räddade mina fötter hyfsat, jag hade nämligen på mig ett par högklackade, skitsnygga skor som jag bara haft en gång förrut... Inte skönt med andra ord;)
Jag var lite cranky på väg till Simon och Jonas redan för att de liksom klämmer åt över tårna, inte skönt!!
Men nu har jag (nog) bestämt mig för att sortera mina skor ordentligt och sälja en del på blocket, cadfan ska jag med alla skor till som jag inte kan gå i??? Så det ska åtgärdas=)

Nu ska jag äta frujost med min älskling, vi har gräddat baguetter i ugnen, MUMS!!!

Gårdagen

Det här blir nog ett ganska långt inlägg om föreställningen igår, blandade känslor och lite gnäll! Men överlag en sjukt rolig kväll med bra efterkänslor=)))

Oj oj vilken träningsvärk jag har! Nog för att jag tycker det är jätteroligt att få rodda, men det får gärna vara saker i den tyngdklass jag klarar... Det var nästan hemskt igår vad tungt allting var, och det var bara en tekniker så jag hade liksom inget val annat än att bita ihop och pressa musklerna lite till.. Jag tyckte fan synd om Mattias som teknikern hette, som bara hade en klen liten jänta som jag till hjälp:S
Och mina knän idag ska vi inte prata om haha, jag är helt blåslagen över knäna.. Eftersom högtalare och lådor o grejer som skulle lyftas var så jävla tunga så var jag tvungen att hasa ner dem på golvet med hjälp av benen, annars hade jag fått paja ryggen för att få ner dem... Nog för att ryggen fick ta stryk så att det räckte ändå med vissa lådor när jag var såpass slut att jag bara inte kunde få upp dem genom att böja knäna och lyfta som man ska! Men men... Nu behöver jag inte styrketräna på resten av veckan i alla fall ;)

Här är mina knän nu på morgonen, jag kan tänka mig att de kommer mörkna lite till;)



Annars var det en grymt rolig kväll! Killarna i bandet var supertrevliga och roliga att prata med, jag fick en bandtisha som hedersroddare och bra arrangör haha=))))

Min snygga bandtisha;D



Det gick jättebra att prata från scen också, bättre än jag trodde! Men det blev en väldigt kort presentation av bandet, såhär i efterhand kunde jag kanske ha sagt lite mer i alla fall... Men det gick ju bra så jag är nöjd!!
När killarna hade fått blommor och en varsin kram på scen efter spelningen så sa jag också ett par ord, jag drog lite kort om de två torsdag i trägårn´som är kvar, och att veckan efter är det Kultur- & Porslinsfestivalen.. Lite marknadsföring för kommande evenemang så;D

Själva spelningen var grymt bra!! De hade många bra låtar, jag fastnade speciellt för en väldigt lugn där en bit av refrängen gick:
"Everybody hurts some times, I know I do,
Everybody cries some times, even you..."


Jag fick rysningar över hela  kroppen, jag skojar inte!! Väldigt vacker, jag måste strax in på deras Myspace-sida och se om den finns utlagd där=)
Just den sången handlar om att det kan vara svårt att tala om för folk att man inte alltid mår så bra, att människor i ens närhet ibland verkar tro att man är osårbar... Väldigt vackert, och väldigt sant;D
Såg nu att den inte finns på deras Myspace, men en del andra bra låtar gör det!!

Här kommer lite bilder från spelningen:

Kenny, Dawda, KG och Niclas i Kickback=))




Ett väldigt intressant och annorlunda trumsolo av KG!




Jag sitter och inväntar slutet av sista låten så jag kan dela ut blommor till killarna=)

Vin och tantsnusk!

Det var väldigt skoj på grillkvällen igår, vi var få men hade jättetrevligt!
Vi som grillade var jag, Sophie, Robin, Anton och Linda från kulturtvåan (eller ja, hon gick ut redan i våras men räknas ändå till kulturtvåan fortfarande:D), så vi grillade lite korv på en engångsgrill och jag, Sophie och Linda satt och drack lite. Killarna körde tyvärr så de fick vackert hålla sig till cola och vatten!=)

Efter en stund när vi hade grillat så var det som att någon drog en svart gardin över himlen och det blev helt stilla, sen brakade det loss med spöregn! Skönt då att vi satt precis utanför skolan, så vi kilade in och överlämnade till regnet att släcka grillen=)
Efterhand som Linda och Anton troppade av så fick vi istället ett nytillskott i form av Dag som kikade förbi en sväng för att umgås. Så Robin körde oss allihop hem till Sophie för att hämta bag-in-boxen och sen blev det kortspel och vin!
Sophie hittade en riktig sån här tantsnusk bok också i skolan, ni vet en sån Harlequin pocket.. Och lite småfulla och fnissiga som vi var bestämdes det att den som förlorade spelet fick läsa ett stycke ur den, och jag har inte skrattat så mycket på länge!!!! Det var helt galet, speciellt när Dag började läsa fel vilket gjorde om handlingen lite till att mannen runkade näsan medans hon färgade håret, för att sedan börja slänga... ja.. roliga grejer om sig haha :D
Fler såna kvällar ska det vara, det gjorde gott för själen!

Idag är det dags för mig att ha eget ansvar för Torsdag i Trägårn, vilket jag har haft en nervös känsla i magen för hela morgonen nu.. Fast inte enbart nervös, för det ska verkligen bli  jättteroligt att få ha det ansvaret! Visa vad jag duger till;D
Så nu ska jag strax iväg och handla fika till Kickback som spelar ikväll, sen kl 15 ska jag träffa teknikern Mattias på plats i stadsträdgården och leka roddare. Sen är det dags att sadla om till fikatant och duka upp gott till killarna i bandet efter soundchecken, innan jag ska vara konferencier och presentera dem från scen... Hihi, fjärilar i magen!!!!! :P




Nej nu måste jag göra något vettigt så jag inte blir för nervös;)

Puss!


Bilder från ridningen=))

Vägen man ser här närmast och borta mellan träden är alltså samma väg haha=)
Anders i båset hos sin pålle=))
Jag inne hos Thota=))
Jetplanet i full mundering!! ;D

Thota = Jetplan på isländska;D

Igår red vi islandshästar, jag, Anders, hans mamma och hennes sambo. Och det var helt galet roligt!!
Jag red på ett underbart sto vid namn Thota som betyder Jetplan på isländska, och jag vet inte om hon fullt levde upp till namnet men pigg var hon! :D
Stallet (utanför Trollhättan, jag kommer inte riktigt ihåg namnet) låg på en av de vackraste platserna jag har varit på tror jag, det var som att vi inte befann oss i Sverige längre! Det var kuperat landskap med liksom böljande åkrar, och grusvägen vi körde på gick liksom slingrade sig ner i en djup sänka och sen upp igen. Och runt åkrarna och ängarna var det skog, och hagar med islandshästar i... Väldigt vackert! Jag tog ett par foton som inte på minsta vis visar hur det verkligen såg ut, men jag lägger upp dem senare=)

Vi fick börja med att rida lite i paddocken för att "känna in oss" lite. Anders mamma med sambo har ju ridit där förrut så de kände redan hästarna, men inte jag och Anders.
När vi ridit ett par varv runt paddocken och bytt varv och ridit slalom så fick vi testa att tölta. Det var skitroligt! Mycket mjukare än att trava, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det!
Så efter en liten stund i paddocken var det dags att rida ut i skogen. Det var varmt och fullt av blinningar överallt så vi red hyfsat fort för att slippa bli bitna, vilket var görskoj;D Jag fick mig ett par galoppturer också då Thota inte orkade tölta i uppförsbackarna ibland utan tog lite mer fart hihi=)
Anders häst var lite dålig i magen bara, hon fes rätt bra haha, plus att hon gärna ville köra om Thota och "ledarhästen".. men sjukt roligt var det!!

Idag har jag lite träningsvärk i knäna och ljumskarna, men bara så att det känns skönt... Jag rider gärna ut med islandshästar igen, helt underbart!!!!
Nu är det dags att jobba igen, ikväll blir det grillning med klasskompisar och lite annat folk=)

Duktig=)))

Oj vad duktig jag känner mig nu!
Var ju hos tandläkaren tidigare idag, och det var såpass inflammerat att de fick bedöva för att kunna skölja rent visdomständerna:S Sen fick jag tips att köpa en speciell liten smal borste och corsodyl för att få bukt med inflammationen, så det har jag köpt idag=) Man ska liksom pilla ner krämen under tandköttskanten, aj aj aj:/

Annars har jag kokat storkok av soppa på sommargrönsaker och potatis, jättegod blev den!!! Och 4 matlådor fick jag, riktigt gött=) Iofs frös jag in två, vi får se om de är ätbara när jag tinar dem sen haha^^
Sen har jag diskat och plockat lite här hemma, och tvättat både kläder, lakan, handdukar.. Och mina dukar vilket behövdes=))

Nu ska jag snart packa lite eftersom jag ska ut och rida imorrn för första gången på ett par år, undrars hur jag kommer må i kroppen på onsdag haha^^

Nej, nu blir det lite mer My name is Earl, sen duscha och sova=)


Måndag igen=)

Det är måndag igen och jag sitter på mitt lilla kontor och jobbar för fullt=)
Hade nästan glömt bort att jag skulle skicka iväg annonser och pressmeddelanden idag inför torsdag, när jag ska ha hand om en egen föreställning (!) haha... Men som tur är så bläddrade jag igenom mina kom-ihåg-lappar och hann få iväg allt :D

Annars kommer denna vecka gå ovanligt fort har jag en känsla av, idag blir det ett tandläkarbesök kl 13.40 eftersom jag har vart tvungen att äta panodil för att kunna äta mat nu i helgen pga två envisa visdomständer som värker:S Sen ska jag tvätta hela kvällen, ska bli skönt att få lite rena strumpor igen;)
Imorgon blir det också en lite kortare arbetsdag, för 15.20 ska jag ta bussen till Trollhättan, sen ska jag rida islandshäst med Anders, hans mamma och hennes sambo... Det ska bli riktigt skoj!
Onsdag eftermiddag vankas det grillmys med lite blandat folk från klassen, inte så många som har svarat än men vi får grilla i mindre skara om det är så=)
Torsdag har jag som sagt hand om Torsdag i Trägårn`i stadsträdgården här i Lidköping, det är ett lokalt band vid namn Kickback som ska spela=)
Det jag är mest nervös för är att jag ska vara den som presenterar bandet från scen haha, jag får fjärilar i magen bara jag tänker på det! Men samtidigt ska det blir riktigt roligt att ha det ansvaret själv, den enda tråkiga biten blir att städa själv sen på kvällen^^

Nej nu ska jag ta tag i arbetet igen, jag håller på med de sista detaljerna av den tekniska specen inför K&P-festivalen som är i augusti.. Jag ska maila teknikern alla tekniska uppgifter så de vet vad som ska finnas på scen;)


Kickback

Fallens dagar

Idag är det den sista dagen av "Fallens dagar" här i Trollhättan, en riktig folkfest=)
Jag och Anders har knappt vart ner på stan, vi har varit så fruktansvärt sega nu i helgen!!
I fredags blev det en sväng ner på stan och kolla läget i alla fall, sen blev det ett sent kvällsdopp med Mattias och Jenny... Riktigt gött att svalka sig efter all värme!
Igår skulle vi ha gått ner på kvällenmen vi gav vika för paltkoman och vaknade först kl 9 på kvällen! Sen satt vi och flummade till halv 3 på natten, bland annat lyckades jag till slut få Anders att skaffa facebook hihi;)
Idag har vi vart ute på Dal och myst med kissarna, det har vart en skön dag=)
Ikväll ska vi pallra oss ner för att se avslutningen på Fallens dagar, det blir fyrverkerier och sista fallpåsläppet med belysning... Ska bli skoj att se!!
Puss

Cred till Åke (och Pernilla) på Kultur & Näringsliv!!

Nu har jag pratat lite med Åke som är projektledare på Kultur & Näringsliv och fått lite feedback på mitt examensarbete, skönt!
Så himla skönt med såna människor, han har semester och stod på badbryggan färdig att hoppa i precis när jag ringde, men ändå kan han ta sig tid att prata en stund med mig, en liten student, och ge lite tips och råd.
Fler såna människor åt världen tack! :D

Vi pratade lite om min marknadsundersökning jag ska göra åt Kommunen här i stan, om sponsring. Så jag har mailat honom en kopia så ska han läsa och diskutera med sin kollega (vd:n för Kultur & Näringsliv, Pernilla) och återkomma med feedback.
Sen fick jag tipset om en bok som tydligen är jättebra och kan ge mig lite perspektiv på det här med kulturpolitik, den heter En kulturutredning - pengar, konst och politik och är skriven av David Karlsson som var med i den senaste Kulturutredningen som gjordes, men hoppade av av diverse anledningar. Så nu är den beställd från Adlibris, jag längtar tills jag får börja läsa den!

Annars är allt bra, jag har ont i ett knä bara av någon okänd anledning, så jag haltar mig fram lite just nu haha=)
Ikväll ska jag hem till Simon och Jonas ungkarlslya på lite födelsedagsfika eftersom Jonas fyllde år igår, smaskens!
Jag vet ju hur underbart god Jonas midsommartårta var, så jag har HÖGA förväntningar! ;D



En sen kväll på McCool´s

Så sjukt bra film jag kollar på på sexan just nu! En sen kväll på McCool´s heter den, en komedi från 2001 med Liv Tyler och Matt Dillon.

Hon är en ursnygg rödtott som karlarna bara behöver kolla på för att bli helt besatta av, vilket hon utnyttjar rätt bra också hehe=)

Grymt rolig!


Ah, äntligen..

.. kom det åska och regn! Underbart skönt med lite frisk och sval luft..
Och supermysigt att äta frukost medans det åskar och blixtrar utanför:D

Flygtur i cessnan och slövärme

Helgen har vart så otroligt varm och fuktig så jag har inte riktigt vetat vart jag ska ta vägen, kläderna har bara kletat fast.... Blä :S
Fast nej inte blä, jag älskar verkligen sommar! Det är bara lite jobbigt när det är så varmt att jag inte kan röra mig utan att drypa av svett, och jag blir så slö av all värme..
Plus att jag drömmer så mycket när det är så här varmt, jag är helt slut när det är dags att vakna haha=)
Som igår morse när jag drömde att jag och Anders skulle gå och handla frukost, det var bara det att Anders hade enbart kalsonger på sig och jag hade bara trosor... Först var jag jättegenerad och höll för brösten för att inte folk skulle se. Men vi skulle köpa potatis så så fort jag fick potatissäcken framför mig som "skydd" så kändes det lugnt, då var jag bara fundersam över hur jag kunde glömt kläderna hemma... Lite udda dröm:S

Jag smet faktiskt till Trollhättan redan förra torsdagen, jag tog med mig datorn, jobbtelen och pärmen med min examensarbete-dokument så jag skulle kunna jobba hemifrån Anders i fredags=)
I fredags kväll var vi uppe och flög för första gången! Det var en helt otrolig känsla, jag älskar det som fan och det är beroendeframkallande som fan! (Ursäkta)
Det kändes inte så mycket som jag trodde att flyga litet plan dock, det kändes lite som att vi stod stilla i luften och guppade bara=)
Det roligaste var när Anders gjorde G-minus och G-plus, jag skrek som ett barn och höll i mig i bältet haha, tusen ggr bättre än Liseberg!!!!
Sverige såg ut som ett leksaksland uppifrån, eller som en sån leksaksmatta man hade när man var liten med tecknade gårdar och vägar på.. Hur fint som helst, det såg nästa lite overkligt ut=)
Anders har lovat att lära mig lite hur man flyger, sen ska jag sätta mig in i kartläsning och navigering så jag kan vara co-pilot på riktigt och göra lite nytta! Det ser jag fram emot, extremt sugen på att skaffa eget flygcert just nu;D

Annars har helgen bjudit på ett västkustbesök för första gången! Vi åkte till Ljungkile i söndags och badade, jag räddade en uppspolad sjöstjärna som dagens goda gärning.. Första gången jag såg en riktig =)
Synd bara att vattnet var så fullt av äckliga brännmaneter, vi tog bara ett dopp för att de där creepy små slemmiga sakerna flöt omkring överallt:S Inte att leka med :/

Annars har det väl inte så mycket mer än att jag råkade åka ifrån mina hemmanycklar hemma hos Anders imorse... Stackaren fick komma hit med dem efter att ha jobbat sin första jobbdag efter semestern... Synd bara att han var tvungen att åka hem för att han hade så mycket att göra=(

Nu ska jag försöka sänka temperaturen ytterligare lite här hemma innan det är dags att sussa, natti natti!

Min snygga pilot;)



Västkusten uppifrån=)



Sjöstjärnan som jag räddade=)

Den tjuvaktiga skatan

Jag var som sagt på genrepet av Den Tjuvaktiga Skatan på Läckö slott igår och kikade. Och den var jättebra!!!
Jag har aldrig sett opera förrut men den här var superrolig att kolla på! Kan vara för att det var lite komik i den och för att man kom så nära scenen, inte en "traditionell" opera i de fina salongerna=)

Det var jättekul att se hur de lekte med färger också för att få fram rätt känsla genom föreställningen. Den börjar i pastellfärger, skådespelarna ser nästan ut som praliner i de pastellfärgade kläderna och perukerna. Sakta men säkert allteftersom handlingen blir dystrare så blir färger mörkare och mörkare, till slut bär alla grått...
Tills det börjar reda upp sig, då börjar pastellfärgerna komma tillbaka igen=)

Operan är skriven av Gioacchino Rossini och hade premiär 1817, numera framförs den sällan utanför Italien.

Här är Karolina Andersson som spelar Ninetta i operan:

 

Och för er som är nyfikna på vad den egentligen handlar om:

"Ninetta, tjänsteflicka hos den rike godsägaren Fabrizio och hans hustru, är förälskad i sonen i huset, som nu väntas hem från kriget. Det rustas till fest och Ninetta beordras räkna silverbesticken. Då kommer hennes far tillbaka, i hemlighet. Han har deserterat från armén och behöver sin dotters hjälp. Samtalet avbryts av byns borgmästare, en maktfullkomlig man som åtrår Ninetta hett. Hon försöker värja sig mot hans närmanden när ett brev anländer: efterlysningen av hennes egen far.

Svårigheterna har bara börjat.
Det visar sig att en sked saknas.
Borgmästaren inleder omedelbart ett förhör.
Och festen? Ja, den kom helt av sig..."

Texten är kopierad från Läckö slotts hemsida.

Nu är det dags att jobba lite;)


Det var det det=)

Nyligen hemkommen från mitt sista samtal hos Maria, både kul och lite sorgligt.
Vi har ändå träffats under ganska precis sex månader nu och pratat, totalt 20 timmar av mitt liv...
Det är liksom inte ens ett dygn, men ändå har det varit så otroligt givande, och otroligt jobbigt bitvis.

Och vilken skillnad sen vi började träffas! Kanske inte så att folk märker det tydligt på mig, men jag märker det på mig själv. Jag reflekterar mer över hur människor egentligen beter sig, hur jag beter mig runt människor... Vid vilka tillfällen och i vilka sammanhang jag har svårt att sätta gränser för människor runtom, när jag har svårt att ta för mig i sociala sammanhang, hur min kropp egentligen reagerar på tankar som jag kanske inte ens tänker medvetet...
Och det nästan viktigaste av allt: Jag har börjat lära mig att se vilka mönster jag upprepar, och vilka mönster människor runtom mig upprepar. Och också att sakta men säkert börja göra skillnad i de mönstren, bryta dem och skapa nya. Jag säger sakta men säkert för det är långtifrån ett projekt som kommer "slutföras" inom en närmre framtid, om alls. Det kan vara så att det är något jag får försöka vara uppmärksam på och jobba med alltid.

Bra saker jag har lärt mig är också att när jag väl bestämmer mig för att bestämma mig så slutför jag det också. Jag har en beslutsamhet som är otroligt bra att ha, bara jag kan pocka fram den och köra på utan att tänka alltför mycket. Och det är absolut ingenting att skryta med, det är bara en sån sak som alla människor har utan att tänka på.
Och att jag har så himla lätt att plocka undan allt som är jobbigt, inte det minsta bra att kunna men bra att vara medveten om.


Nog med filosoferingar för idag tror jag, nu ska jag laga middag och sen ska jag till Läckö med Elin  och mamma Elin och kolla på genrepet av Den tjuvaktiga skatan, det ska bli intressant med opera för första gången=)


Tänkaren, en skulptur av Auguste Rodin


Paula Myos klänningar

Oj oj, nu är jag bestämt kär tror jag! (Förlåt Anders;D)
Hittade en skojig tävling där man ska hitta sin favoritklänning, länka till den på en blogg och sen kan man bli utlottad till att vinna ett presentkort på 300 för att handla på Paula Myo.
Inte speciellt svårt, klart jag måste delta! Kan inte motstå såna skojiga tävlingar haha=)


Här är klänningen som jag valde att länka till, jag lägger en länk i bilden om ni vill kika på den på själva internetsidan.=)

Det var ett svårt val! Till slut efter många om och men valde jag den svarta, men det stod mellan dessa också..

..och denna...


Nej nu ska jag sluta dregla över dessa fina klänningar och steka pannkakor!
Och tävlingen är på denna sida;) :
http://klackarnaitaket.blogg.se/2010/june/tavling-paula-myo.html

Back to the office=)

Sitter på mitt kontor och ser blå himmel och sol genom fönstret..
Jag kan inte låta bli att längta efter strand, sol och hav... Att träffa nya människor och uppleva nya saker.. Äventyr!! Tror att jag är lite rastlös i själen.

Hade bra gärna velat ta semester ett par veckor och få med mig Anders ut på upptäcktsfärd här i Sverige, det finns ju så mycket jag inte har sett!
Utomlands får tyvärr vänta tills jag skaffat jobb och pluggat klart, men Nya Zeeland hägrar om inte allt för länge så det kan jag ta=)

På Lördag håller jag tummarna för att det är fint väder så vi äntligen kan upp och flyga!! Har vart planerat ett par ggr redan utan framgång, nu jäklar ska det bli av! :D
Vi har planerat att flyga längs kusten, jag tror det kommer bli ganska häftigt att kunna se kusten och havet långt där nedanför.. Sen ska jag få testa att styra också, jätteskoj!

Nej, får väl ta och jobba vidare med mitt, inspirationen är inte riktigt på topp idag men det får gå=)

Puss o kläm! ;)


Måndag, ljuva måndag!

Det är måndag och det är svalt och skönt! Då kanske jag får sova utan en massa feberliknande drömmar inatt haha=)
Jag sitter hemma hos Anders med ett fat med negerbollar (no offense, det har alltid hetat och kommer alltid heta negerbollar;D) framför My name is Earl, skönt och lagom ansträngande=)

Det blidde inget jobb för mig idag heller, har haft sån fruktansvärd huvudvärk de senaste dagarna och hettan har inte gjort det bättre.. SÅ vilade istället så jag kan ta nya tag imorrn!
Det kommer bara vara jag och Agneta på kontoret imorrn, det kommer nog vara lagom lugnt och skönt! Tråkigt att vi sitter ett par rum ifrån varandra bara haha, känns lite nördigt i en stor, tom korridor=))
Nu ska jag kika lite till på my name is earl, natti natti!


Drömmar

Har drömt så galet mycket inatt så jag nästan inte kände mig utvilad när jag vaknade nu för någon timme sen.
Och allt jag drömde var så verkligt! Jag kommer fortfarande ihåg vissa delar av drömmarna väldigt klart och
tydligt.

Är det någon som vet varför man vissa nätter drömmer så otroligt verklighetstrogna drömmar, medans det sedan kan gå flera veckor i sträck utan att man minns sina drömmar?

Jag vet att jag vaknade vid 7 imorse av att tårarna bara sprutade för jag hade drömt att Anders var död, och tårarna bara rann och rann. Haha, lite knäppt kanske, men det kändes jättehemskt då=)
Sen drömde jag att jag satt på en buss genom Lidköping tillsammans med en gammal killkompis, och en okänd tjej som satt mellan oss på sätet av någon anledning. Jag vet att vi pratade väldigt mycket i drömmen om våran vänskap när den var bra, och sen frågade jag varför vi inte var vänner längre, men utan att få något svar. Sen skulle jag kliva av bussen, och precis som i verkligheten på Västtrafiks bussar så var man tvungen att liksom "checka av" med busskortet, vilket jag försökte i drömmen. Eller jag koncentrerade mig så på att försöka få upp busskortet och blippa det att jag vaknade.. Knäppa drömmar=))
Att jag drömde en hel del helt knäppa saker inatt kan nog dels bero på att jag såg Alice i Underlandet igår, en helt underbar film!! Jag älskar den=))

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag till Anders i eftermiddag. Imorgon ska vi eventuellt iväg på en bilmässa, det ska bli skoj!

Ha en bra helg=))



Wiiie, kvällen är räddad!

Åh vad glad jag blev nu när jag masade mig ner för att kolla postlådan, för jag hade fått paket!
Närmare bestämt ett paket med filmerna Madagaskar, Madagaskar 2 och Alice i Underlandet (Johny Depp, wiiiee)! Kvällen är räddad trots dunderförkylning och tvätt-tid.....=)

Long time no see! (Bara för dig terror!)

Nu var det grymt länge sen jag var här inne och skrev, det har vart fullt upp och ingen riktig tid att bara sätta mig ner och fokusera=)
Idag är jag dock hemma från kontoret, helt snorförkyld! Så nu (efter påstötningar av älskade TERROR) sätter jag mig ner och skriver ett lååååååååååångt inlägg om allt jag haft för mig sen sist=)

Vi kan ju börja med makeovern jag skrev om sist, den tog plats den 18/6 på  Salong Chopme, jag lägger in en länk ifall ni blir sugna själva;)
Jag kom dit jättetrött eftersom jag jobbat med Torsdag i Trägårn kvällen innan, tror arbetsdagen hamnade på 14 timmar eller något sånt=)
En av tjejerna på chopme (ägaren), Patricia, skulle klippa mig. Sagt och gjort, jag satte mig i frisörstolen och hon började med att ta av i princip ALLT hår i nacken, chop chop!
Eftersom jag hade en äckligt lång utväxt också så dröjde det inte länge innan jag såg ut som en cancerpatient och hade nära till tårarna. Det var det hemskaste jag vart med om!


Ja, ni kanske förstår själva?


Jag lugnade ner mig när hon lade i färg och kände väl lite som så att det inte var så mycket jag kunde göra åt saken, håret var ju liksom redan avklippt.
Jag hade nog föreställt mig i huvudet hur de skulle göra mig blond och med en lite längre frisyr, typ så.
Men icke sa nicke! Patricia hade heelt andra planer för mig=)

För att inte trötta ut er med detaljer så lägger jag ut lite bilder på det färdiga resultatet, jag är supernöjd och gillar det som fan! Skönt att de tog beslutet åt mig känner jag, det är ingen frisyr jag hade vågat bestämma själv!


Sådär ja! Vad tycks?=)

Anders tyckte det var skitsnyggt och det var en himla tur haha;)



Sen var det dags för hemfärd mot Vittinge på lördagen, med en omväg via Bengtsfors för att köpa med lite fabriksgodis hem=)
Det var härligt att vara hemma och hälsa på och träffa familjen igen.. Jag är bara så ovan med så mycket tjo och tjim och att ha människor runt mig hela tiden, så jag blev helt slut haha... Men det var det värt!
Vi hann med både en shoppingrunda i Uppsala, en dagstur på Åland och grillning med släkten, och att bara vara hemma och umgås såklart=)

Midsommarafton spenderades hos Jonas och Simon med Anders, Mia, Elin, (Jonas och Simon såklart) och tre av Jonas kompisar från Mariestad vid namn Niklas, Patrik och Onte.
Det var himla mysigt! Vi åt MASSOR, det var så vi knappt blev fulla för vi åt så mycket haha! Det var mat i massor och sen en mastig jordgubbstårta med chokladkross på det! Sen blev det såklart chips också;) Namnam!


Anders som tuppen i hönsgårn!


På midsommardagen så for jag, Anders och Elin till Läckö slott där det var medeltidsmarknad, det var skoj! Det är gratis inträde in i slottet för alla under 26 år också, så vi passade på att strosa runt i alla stora salar och kolla på hur det såg ut medans slottet "levde" och var bebott, och på en massa roliga glasutställningar.

Men jag tror fan att det spökar där! Elin var före oss upp i en trappa och slog i foten i näst översta trappsteget, vilket jag och Anders skrattade åt och frågade om hon inte såg trappstegen. Sen klev vi upp jämsides i trappan och pang!, så slog vi i samma trappsteg som Elin, samtidigt... Rätt åt oss! :D

Jag och Elin fastnade för samma ring på den lilla medeltida marknaden också som vi sedan köpte, jättevackra!


Den är i silver och med grön bärnsten=)


Den här veckan är den första som min handledare har semester och jag är lite av min egen chef. Rätt skönt faktiskt, förhoppningsvis kommer jag nu ha tid att komma ikapp på examensarbetet som jag knappt hunnit påbörja=)
I tisdags hade jag konsert med Mia på Stola herrgård, det var den första konserten av flera under samlingsnamnet Musik på Slott & Herresäten.
Det var Mikael Samuelsson och Mats Bergström som framförde visor av Evert Taube, konserten hette "Taube i Ligurien".
Det var riktigt bra! Enda visan jag hört av Taube är nog Sjösala vals (antagligen fler som jag bara inte vet namnet på), men det här var rätt okända visor som jag gillade=)
Det var speciellt en som handlade om Siros trädgård, den var helt underbar!

Det var en intressant upplevelse i alla fall, Mia har hand om en till konsert på Stola den 9 augusti som jag ska jobba med henne på. Sen kommer jag ev jobba med henne under Rebecka Törnqvist, henne vill jag verkligen lyssna på=)

Så här ser Stola herrgård ut:

Och här är jag sittandes på trappan:


Igår blev en rätt intressant dag haha, Anders bil skulle in på Perma Shine-behandling över dagen så vi körde en varsin bil ner till Gbg och lämnade in Cadillacen, och körde sen runt i Gbg i saaben under dagen.
Vi började med att köpa frukost nr 2 på Lidl, sen satt vi i bilen på parkeringen och bröt bitar av nybakt ciabatta och drog i philadelphia och smaskade i oss. Riktigt mysigt var det!
Sen skulle vi till Ikea och kolla lite, Anders skulle köpa fler väggspeglar till garderoberna. Men när vi kom till parkeringen var vi jättetrötta båda två, (vi var inte i trollhättan förrän vid halv ett på natten innan eftersom jag jobbat ute på Stola. Plus att vi klev upp och åkte från Anders tjugo över sex på morgonen, usch=/), så vi parkerade längst bort på parkeringen, fällde bak sätena där fram och tog en tupplur. Vilka muppar vi är haha, folk tyckte nog vi var bra konstiga:D

När vi vaknade igen så var vi jättesega och orkade iaf inte gå in så då kollade vi på film på Anders mobil en stund innan vi till slut tog oss ur bilen och in på Ikea.
Och jäklar vad mycket folk det var! Jag blev helt matt bara av att se alla människor:S
Och när vi väl kom fram till kassan så var det ngt strul, de funkade bara ibland vid kortbetalning... Men för oss funkade det turligt nog:P

Vi var in på MediaMarkt också och testade 3D-tv, det var rätt coolt! Sen råkade jag få larmet att gå när jag kollade på en digital kamera och sen inte fick fast den på den där magnetpluppen igen haha... Ja sidubarra!
(Ja sidubarra är åländska för "ja se du bara", tydligen ngt jag brukade säga mkt när jag var liten haha)

Nånstans under dagen bröt min förkylning ut riktigt ordentligt också så idag är jag som tidigare nämnt hemma och snorar. Hade vart trevligt med ngt spel att sysselsätta mig med men det får gå ändå.. Så tråkigt att vara hemma ensam bara, Anders är och gör ett grävjobb i Dal.
Får se hur jag gör imorgon, jag har all info med examanesarbetet på kommundatorn så jag kanske går dit bara för att skicka hem det på mailen och sen sitter här hemma och snorar för mig sj... Det löser sig=)

Ha en bra dag alla!

RSS 2.0