Hem-hemfärd imorgon...

... för första gången sen jag kommit hem från Nya Zeeland så det ska bli härligt att få träffa mamma, pappa & Linda igen!
Men jobbigt också, jag har en liten sänka och saknar min lillebror något så fruktansvärt mycket just nu, jag har nog förträngt sorgen ganska mycket mer än vad jag själv har insett på Nya Zeeland... Bara en sån liten fånig skitsak som att jag inte har kunnat köpa någon souvenir åt honom eftersom han inte finns här längre gör ont :(
Men jag ska stanna till vid graven på vägen hem och tända ett ljus och kanske lämna en fin blomma.. Snart har han varit död i 9 månader... En evighet som både känns som så länge sen och så nära inpå samtidigt.

Det ska bli underbart att få träffa resten av familjen och lite släkt också i vilket fall... Och en hel del efterlängtade vänner och bekanta i Uppsalas valborgsvimmel :)

NZ-prat & spontanfika=))

Idag hade jag en kortare men intensiv dag på Swania, det var skönt ändå med lite fart! Känns som att jag/vi fick en massa gjort=))
Jag slutade redan vid ett för att kunna åka till Lidköping och besöka skolan och prata om Nya Zeeland för ettorna. Det var jätteskoj!! Det var jag, Sophie & Jonas som fick äran att sammanställa ett litet bildspel och prata om vad de kan förvänta sig och bör tänka på inför resan... Och berätta om hur sjukt roligt de kommer få det så klart! Som tack fick vi en varsin Paradisask, jag som lovade mig själv att inte äta så mycket godis nu efter påsk... =)

Efter att vi vart där och sen pratat om allt möjligt med Maggan (vår rektor) och Ulrika så körde jag hem Sophie och satt och tjötade lite där om allt möjligt. Sen cruisade jag runt lite i stan och spanade in Framnäs där jag bodde och lite så, jag saknar Lidköping lite! Det är en väldigt mysig stad att bo i=))

Jag hade inte så bråttom hem eftersom Anders jobbar natt så jag fick för mig att jag skulle hälsa på Susanne, en av mina handledare från förra sommaren som jag fick otroligt bra kontakt med, sagt och gjort! Jag fick mig en kaffeskvätt och så åt vi lite paradispraliner, men sen lämnade jag hela asken för henne att ta med till mina "lånade" kollegor på kontoret med order om att hälsa massor från mig... Jag får allt ta mig dit för att hälsa på de någon dag i sommar :)

Det verkar bli en spännande sommar i Lidköping evenemangsmässigt också, massa bra artister som ska spela på deras gratis konsertkvällar!! Både under deras program Torsdag i Trägårn´ och under Kultur & Porslinsfestivalen... För att inte tala om Dina försäkringars 150-årsjubileum (eller ngt liknande) då September kommer och spelar!!!!!!! Då kommer jag lätt vara där och lyssna, i augusti ngn gång skulle jag tro att det är... Helt gratis!!!!!!=))

Nu ska jag deklarera och betala lite räkningar, imorrn jobbar jag kväll så det blir nice med lite sovmorgon... På fredag åker vi uppåt och hemhemåt vilket ska bli supermysigt! Jag saknar la familia♥♥

Nej nu ska jag göra något vettigt innan det är dags att sova;)

Måndag

Ajajaj, har ont i mina benhinnor efter att ha stått och gått hela dagen på Swania!!! Men det är ju så skojigt;)
Jag fick hjälpa till lite med en konferens idag vilket var en ny erfarenhet och skoj, hoppas det blir mer av det!!
Nu har jag tagit en promenad med Anders och fick en grym mensvärk på vägen... Tur då att det finns Total Blackout på tv, honungsmelon och te inom räckhåll;)

Snart ska fixa ihop lite bra bilder tills imorrn när jag, Jonas & Sophie ska prata för kulturettorna om NZ=))

Påskdagen

Nu har jag haft långledigt i tre dagar, skönt!!! Ridningen i fredags var jätteskoj, vi red offroad i skogen där det var ganska tätbevuxet så det krävdes lite styrning haha;D Sen blev det lite påskmys på kvällen med pizza, marängsviss och massa massa påskgodis... Vi rullade hem efter det! haha;D
Igår hade vi en ganska lugn dag, sen på kvällen så var vi iväg och grillade med Jennie, Mattias, Hannes och Annika.. Det var mysigt, vi satt och drack och spelade lite ölspel också. Tyvärr blev vi lite sega där på kvällen bara, så vi skippade krogen och åkte hem och hade lördagsmys istället=))

Idag fyller älsklingen 25, så vi har firat honom ute på Dal med lite fika och grillad korv! Sen tog vi en liten utflykt ut till något som heter Brudslöjan i Vargön, supermysigt!! Dels så var det hela hav av vitsippor i fullblom där, och dels var det ett jättevackert vattenfall som fanns där!!! Det kändes lite a´la Nya Zeeland så jag blev alldeles varm i hjärtat! Nu ser jag fram emot en ny fyra dagars vecka innan jag och Anders ska fira avlborg i uppsala och träffa lite gamla vänenr och bekanta, skoj skoj!


Skärtorsdag

Nu är första veckan på Swania avklarad och sakta men säkert går det framåt i inlärningen av rutiner och bokningsprogrammet!!! De i personalen jag har träffat är helt underbara också, det gör inte saken sämre!
Idag fick jag göra egan utcheck också det var superskoj, äntligen kan jag göra lite nytta haha;D

Efter jobbet så var jag och Anders och shoppade skor hihi... Skopunkten, ta 2 betala för 3! vi fick visst med oss tre par skor hem var hahahahahaha... Jag fick med mig ett par skor att jobba i som jag får i mina inlägg i också, ett par skor emd kilklack och ett par svarta tygskor som jag får i inläggen i... Perfekt!! Så jag har gått in kilklackarna lite här hemma medans vi lagade hemmagjort potatismos och köttbullar i gräddsås... Det vart helt okej ;)

Imorrn ska vi rida islandshäst och sen äta lite påskmiddag det ska bli mysigt.. Lördag ska vi grilla och ev gå ut här i stan och söndag fyller världens bästa Anders 25... Min gamling;) ♥

Första dagen på LiAn avklarad!

Idag var första dagen på min sista praktik för utbildningen, jag ska vara på Scandic hotellet Swania här i Trollhättan tills den 5 augusti... Jag ser fram emot denna sommaren som fan kan jag ju säga!! Det verkar vara underbart sköna människor på Swania och alla har varit jättetrevliga mot mig=))
Jag har ju fortfarande lite den känslan av att vara i vägen eftersom jag inte kan allting (förståeligt efter första dagen! :P) men jag är inte ett dugg orolig för det, jag tror detta kommer gå galant! Eventuellt kommer jag få extrajobba senare i sommar när jag kommit in i rutiner och sånt också=))
Jag fick nice arbetstider också, antingen jobbar jag 06.45-15.15 eller så jobbar jag 14.45-22.45... helt okej!!! Då försvinner liksom inte hela dagen kan jag känna=))

Efter praktiken nu var jag ut med Jennie och tog en joggingrunda i spåret så det känns dubbelt så skönt just nu, har precis satt i mig hemmalagad laxsallad efter middagen igår... Nu ska jag bara duscha och vänta in Anders så jag kan få mysa lite♥

Vårsol!!!

Nu har jag kommit hem och fått landa och känna in mig på att vara i Sverige igen, jäkligt gött får jag lov att säga! Jag prickade verkligen in våren bra;)
Det är så fruktansvärt skönt att få vara hemma med Anders i vår lägenhet och kunna laga mat i ett riktigt kök med ordentlig utrustning, en stor frys, en stor kyl och att kök, vardagsrum och hall inte sitter ihop haha... Jag njuter för fullt:D

Det som känns konstigast är faktiskt att alla pratar svenska runt mig, i mitt huvud låter det nästan dubbat bara för att det är så ovant! Eller så är det jag som är lite knäpp haha;D
Helgen har tillbringats med att mysa med karln, tvätta, packa upp, en joggingtur (som gick sådär :S), besök hos svärföräldrar, myst med pissarna, svensk pizza och en lååång promenad i solen idag... Vi vaknade halv sju imorse båda två, klarvakna! Så det har varit en lång dag och vi har hunnit med en del grejer hihi.

Imorgon börjar min praktik, det ska bli spännande! Jag har inte köpt några arbetsskor än bara, men det är nog okej om jag inte har rätt skor imorgon... Jag vet inte ens vad jag kommer ha för arbetskläder!!! Jag ska lägga arbetsschemat imorgon också vilket ska bli skoj, jag hoppas få jobba skift och inte bara 8-17... Det blir så enformigt i längden;) Och jag hoppas att det är mycket unga människor som jobbar där så jag kan skapa mig lite kontakter och träffa nya människor!! För jag känner ju inte så himla många här i stan=)

Nu ska jag mysa lite till med min underbara Anders och kanske fundera på middag och vilken söndagsfilm det blir;)

Sista dagen i Nya Zeeland!!

Igar hade vi avslutning med vara larare ute i vackra Abel Tasman nationalpark... Det var lite sorgligt, nu ar verkligen tiden har slut! Och aven om jag kommer hit (inte om, nar haha) igen sa ar det ju inte pa samma satt! Jag kommer inte fa traffa lararna igen eller de roliga manniskor vi har lart kanna har, inte ha csn att leva pa vilket gor att man maste tjana ihop precis ala pengar man behover innan avfard haha... Vi har verkligen fatt allt serverat pa silverfat har, vilken otrolig resa det har varit!!!
Eller jo jag kanske kommer stota pa manniskorna igen, men det kommer ju vara en annan tid och under andra omstandigheter... Om de minns oss alls haha;)

Igar i alla fall, for att aterga till amnet, sa fick vi aka ut med Wilsons vattentaxi fran Kaiteriteri beach ut till Meadowbank Homestead i Awaroa... Ett helt underbart hus som ar uppbyggt sa som det sag ut under sekelskiftet! Huset har en lang historia som bland annat inneholl otrohet, nio barn och mord... Det var spannande att fa lyssna pa! Dar hade vi ocksa picknick ute i solen och sen vandrade vi i ca en timme tillbaka ut mot baten, vi fick ta en omvag eftersom hogvattnet borjade forsa in;)

Vi tog baten tillbaka till Kaiteriteri dar vi hade en avslutningsceremoni med vara larare vi har haft under den har resan.. De hade en gava till oss, ett varsit greenstonehalsband!! Tydligen ger de det till varje arskull som kommer hit, sa vara har fatt symbolen the dragons tooth inristat, en trekant. Detta ar for att om vi eller vara barn kommer hit ngn gang, sa kommer maorierna kanna igen symbolen och valkomna oss/vara barn.. Sa himla fint gjort av dem!!! Jag blev lite tarogd, kommer verkligen minnas den har tiden med tacksamhet och gladje... Och jag vill definitivt komma tillbaka hit igen!!!
Innan vi fick halsbanden sa valsignade vi dem ocksa, Mike och Lil (rektorn) och jag valsignade mitt tillsammans, och sa gjorde vi sa for varenda ett av halsbanden.. Och sa avslutade vi med att gora hungi med alla larare och klasskompisar och sa en karakia, en maorisk bon for att vi alla skulle fa en saker hemfard.
Sa nu ar verkligen denna resan slut!

Idag ska vi stada lagenheten och packa ner det sista, kanske ta en fika pa DeVille dar Alma fran forra arets kull med kulturturismstudenter numer jobbar och sen bara chilla.. Jag ska prata lite med Anders ikvall ocksa innan det ar dags att flyga imorgon... Bitterljuvt ar ratta ordet for hur jag kanner just nu!
Jag sorjer lite for att aka harifran men ar samtidigt sa sjukt peppad for att fa traffa Anders igen, efter 3,5 manad!!!!!!!!!! ;)

     

     


Sweet sunday!

Har vart sådär pigg idag efter festen igår, jag tror vi gick ut lika hårt allihopa eftersom det var sista festen här på Nya Zeeland... Så det har vart en självförvållad dag om vi säger så! Men det finns också många skojiga minnen från igår;)

Vi har precis unnat oss söndagspizza från HelloBelly som ligger 2 minuter härifrån, sjukt goda pizzor!! Jag har inte gillar pizzorna här innan för de dränker de i tomatsås (bläää), men denna valde jag pestosås på istället för tomatsås, och så tog jag kyckling, valnötter, tomat och brieost på... Mums mums!!!!
Nu ska jag chilla och titta på Heartbreak kid på tv, imorgon har vi skolavslutning och så r det dags att packa... Yeey!!! Om 4 dagar är jag hemma hos Anders igen!!! Men åker härifrån vilket inte är lika skoj (som jag skriver hela tiden haha)...

Nepp, film och chips!

Sista kalaset på Nya Zeeland!

Ikväll är det dags för sista kalaset här på Nya Zeeland, Bille och Anton fyllde år i måndags respektive tisdags och ska firas ikväll=)) Jag har en halv flaska rom kvar som jag fick i födelsedagspresent av mina kära klasskamrater så den ska drickas upp så jag inte behöver ta hem den! Igår var vi hemma hos Kereama och hans fru Alena och drack öl och sa hej då, det var en supermysig kväll! Vi har utbytt facebookadresser och lovat att hålla lite kontakt i alla fall, så nu känns det lättare att vet att jag antagligen aldrig kommer träffa dem igen... Om jag inte kommer tillbaka hit igen och de fortfarande bor kvar så klart;)

Imorgon är det dags att börja rensa och packa tror jag, vi har äntligen fått svar på att det är 20 och inte 23 kg som gäller på det incheckade bagaget... Det var svårhittad information!! Jag råkade även hitta en flik där jag kunde bestämma platser till oss tre så nu har jag valt så vi får sitta bredvid varandra mellan Auckland-Hongkong-London.... På vägen hit fick vi inte sitta bredvid varandra mellan Hongkong-Auckland vilket var sjukt tråkigt!! 12 timmars flyg utan sällskap... Men nu är det löst inför hemvägen i alla fall;) :D

Vi fick skolbetygen av Elisabeth igår, "rektorn" för vår utbildning (tror jag). Jag fick VG på presentationen och G på dagboken så ett G totalt! Hon tyckte jag läste sagan så bra så hon undrade om jag hade jobbat med teater eller rollspel innan denna utbildningen hihi... Jag tackar och bockar för den!

NU ska jag slå på lite musik, äta ett paket nudlar och sen göra mig i ordning för kvällens kalas... Skoj skoj!

Trerätters, sista middagen med klassen tills examen...

Har precis rullat hem efter kvällens trerätters middag med klassen på skolans (NMIT:s) egen servering... Det var supergott!!! För 20 dollar fick vi plocka av tre olika förrätter, tre olika varmrätter och tre olika desserter... 20 dollar motsvarar strax under 100 kr, så fullt överkomligt!;D Sen drack jag ett glas Kaimiras riesling också, smaskigt!! Så just nu sitter jag med världens foodbaby i magen, jag har inte vart så här mätt sen i julas haha:P

Slutpresentationen igår var jätterolig och gick jättebra, Elisabeth tyckte vi hade en smart idé med vår puzzelidé så det var kul att höra! Jag var tydligen helt okej som sagotant också, då vi hade med en egenskriven saga om "svenskarnas äventyr i abel tasman"... Vi skrev ihop den på 30 minuter tror jag:D

"Vår puzzelidé" innebär att vi hade sammanfattat de 12 punkter vi hade att gå efter som innehåll på 8 olika puzzelbitar som vi sedan presenterade genom att prata, spela rollspel och/eller visa bildspel... När vi i slutet lade hela det stora puzzlet så bildades Nya Zeelands karta i mitten av puzzlet och så sammanfattade vi lite kort vår upplevelse av NZ... Jag är sjukt nöjd med den presentationen och idén som vi hade! Och jag hoppas och tror på ett bra betyg för den;)

Idag hade vi två grupppresentationer av andra grupper i klassen, en var Sarah, Frida & Sophie... Deras film var så galet rolig så jag har fått lov att kopiera den för att ta med hem och kunna visa för andra hihi:D De hade också en del lekar som vi andra i klassen fick delta i, och jag vann leken där man skulle ha en penna fastknuten i ett snöre runt midjan och pricka en liten tomflaska! Thereses, Kims, Antons & Jonas flm var också galet rolig, speciellt den biten om svensk marknadsföring i Nelson... Det är klipp på Anton & Jonas som vandrar runt i vikingahjälmar, lakan och skägg och sjunger om sverige och bjuder på svenskt knäckebröd från the Swedish Bakery hihi... Alla kiwis måste ha trott att de var helt knäppa:P

Imorgon är det dags för sista gruppens slutpresentation, det kommer bli lite liknande "På spåret" och jag & Elin ska tävla mot Therese & Henny i olika lag... Resultat får komma senare;) Imorgon kväll ska vi hem till Kereama & Alena också och dricka öl och säga ordentligt hej då eftersom vi alla åker hem nästa vecka... En underbarare familj får man leta efter!! De har verkligen öppnat upp sitt hem för oss och delat med sig av sina erfarenheter när vi har vart där och tatuerat oss... Jag vet inte om jag någonsin har träffat människor som är mer varmhjärtade och öppna än dem! Det ska bli skoj att få träffa dem en sista gång, jag kommer verkligen sakna dem efter den här resan:)

Nu ska jag chilla lite och koncentrera mig på att smälta all mat jag satt i mig haha... Jag har ätit både bröd med tomat & mosarella, lax, lamm, ugnsgrillade rotsaker, risotto, pasta i grädd- & pestosås, chokladmousse med rom i, chokladsockerkaka och äppelpaj.... Så jag är inte förvånad att jag är så här mätt egentligen;)

 


Slutpresentation imorgon!

Har haft fullt upp med skolarbete nu sista tiden så det är därför jag har varit otorlig dålig på att uppdatera här på bloggen... Jag har gått i skolan om dagarna fram till tre, sen har vi jobbat på med arbete inför vår presentation till och med på helgerna... Oftast, ibland har vi flummat lite också haha!
Imorgon är det i alla fall dags att få den överstökad, vi har kört igenom den två ggr idag så det känns bra! Den blir ca en timme lång med blandat innehåll, mer kan jag inte berätta innan vi har framfört den!! Jag hoppas folk komemr tycka den är lika rolig som vi tycker:D

Efter imorgon är det andras slutpresentationer torsdag-fredag, sen är det billes & antons gemensamma kalas på lördag... Sen miniexamen för nya zeelandstiden på måndag, städning & packning på tisdag och hemfärd om prick en vecka imorgon! Det kommer gå så galet fort, men samtidigt som jag längtar hem till Anders så sjukt mycket så börjar jag också inse att det snart är dags att åka ifrån det här underbara landet!!!! Mia och Simon avslutade sin presentation idag med ett bildspel av vår tid här till sången "What a wonderful world", och jag blev nästan lite ledsen i ögat! Jag kommer verkligen sakna tiden här och all underbart fantastisk natur som finns runt hörnet överallt... Men jag tar med mig många fina minnen hem;)

Nu ska jag sova och ladda för presentationen imorgon, natti natti!

RSS 2.0