Min födelsedag!

Idag är det min födelsedag, och vilken underbar dag jag har fått! Imorse fick jag först en present av Sarah och Frida som jag bor med, en stor påse med ett av mina favoritgodis, skittles... Sen kom hela träskfamiljen/Barbara Streisand familjen förbi och sjöng för mig på morgonkvisten, plus att jag fick ett presentkort på Glassons (min favoritbutik här!!!) av dem, Sarah, Frida & Sophie... Hihi=)

Skoldagen har också vart ganska otrolig, vi skuille egentligen ha vandrat i 3-4 timmar men eftersom vår lärare Todd hade skadat foten så bytte vi plats på idag och fredag, vilket istället blev ett besök till Ngarua Caves 7 mil härifrån.
Det är en torrgrotta med en massa stalaktiter och stalakmiter som sakta men säkert "växer" ihop, en-två cm per hundra år sisådär! Görhäftigt, vi fick lite höra lite historia om grottan och sådär... Och när vi kom enr till en del i grottan där det ibland är bröllop på grund av dne häftiga akustiken så stämde hela klassen upp i Ja må du leva till mig!!! Då blev jag nästan lite generad för jag blev så rörd haha. 

Efter skolan bestämde vi att vi skulle ut och fika hela klassen, egentligen på Cacao café som tyvärr stängde... Så vi drog vidare till ett supermysigt ställe som jag varit på en gång förut, 623 On The Rocks heter caféet=))
Det var skoj, det är första gången hela klassen drar ut (förrutom ett par som inte var med pga av diverse anledningar) så och fikar/äter tillsammans här på Nya Zeeland=) Therese den sötnosen bjöd mig på fika också eftersom det är min födelsedag, så inte ens det behövde jag betala;D
Och så fick jag ett jättefint pounamohalsband av Sofia och Ida!!! Ett äkta nya zeeländskt jade/greenstone halsband som enligt maorisk tradition innebär mana att få, en sorts respekt som man aldrig kan skaffa sig själv utan bara få given till sig av andra... Jag har verkligen velat ha ett greenstonehalsband (det innebär dålig mana att köpa ett till sig själv) men inte velat köpa ett till mig själv... Och nu fick jag ett! Av lappsystrarna, tusen tack ska ni ha!!!!!

Nu väntar jag bara in att mormor (kanske mamma) och förhoppningsvis älsklingen loggar in så jag får prata lite med dem... Då är min födelsedag komplett!

Här är lite bilder från grottorna:

     

   

Söndagsstäd!

Nu har vi precis städat lägenheten och bytt sovrum med varandra för sista halvan av Nya Zeelands perioden... Känns gött! Vi fick ta och ställa undan lite skor också eftersom vi tre tillsammans har 30 par skor!!!! 7 av dem är mina ska sägas;)
Men några följde med hemifrån och ska slängas innan det är dags att åka hem till våren, så det får nog följa med max 3-4 par hem... Typ=))

Annars är det väl en vanlig söndag... Känns sådär att fylla imorrn eftersom mina roomies tydligen ska jobba med skolarbete med Sophie efter skolan... Så jag vet inte vad jag ska göra :S Men jag har fått en superfin present av mormor & morfar redan, hur fin som helst!!!!! Eller jag fick välja den själv men den är från dem:D

Här är mn superfina present från mormor & morfar:



Och här är lite bilder från karaoken i onsdags och utgången i fredag:

          

 

Och ja, jag tröttnade på at vara med på poserbilder så jag lipar a´la Maoristyle på bilderna haha;D

Lördag

Usch idag har jag lite hemlängtan... Känns som att Anders och la familia är himla långt borta, vilket de ju är också. Längtar tills jag får komma hem och mysa med karln min och bara njuta av att kunna träffas så ofta jag vill! Fast nu är det ju bara sju veckor kvar så det kommer nog gå fort... Tråkigt att fylla r i övermorgon också utan att få träffa dem jag älskar mest, tur jag har hela stora extrafamiljen här!

Igår var vi och grillade på Collingwood st hemma hos Barbara Streisand familjen, sen var vi ut och dansade på Little Rocks.. Eller jag dansade bara ett tag innan jag fick ont i fossingarna av skorna och var tvungen att gå hem haha... Utan skor, de fick jag ta av för att komma i hyfsad takt i alla fall! Gillar egentligen inte att gå hem ensam från krogen men vad ska man göra? Jag var trött och ville hem;)

Kl är redan 12.30 och jag har inte gjort så mycket mer än att pratat lite med Anders och ätit frukost, den börjar bra! Ska väl kanske ta mig i kragen och kolla om någon vill följa med ut på promenad, Frida och Sarah är och hoppar fallskärm över Abel Tasman=)

Nej nu ska jag börja med att borsta tänderna och klä på mig... Kanske ta en saltlakrits som världens bästa älskling har skickat hit, det är ju faktiskt lördag!

Over and out

Jordbavning i Christchurch...

Usch det var en stor jordbavning i Christchurch igar kl 13 pa dagen, bara sex timamr nerat i landet mot dar jag befinner mig... Hittills ar det 65 doda men de siffrorna komemr nog stiga ytterligare kan jag tro... Jag har tva klasskompisar dar ocksa, Henny & Elin men de befinner sig tydligen 45 minuter utanfor centrum och markte bara efterskalven vad jag hort... Usch jag och Therese befann oss nere pa stan igar nar vi fick hora om jordbavningen och forsokte sa klart ringa badea tva pa en gang, men det gick inte komma fram!!! Jag fick en stor klump i magen, men vi fick kontakt med en annan klasskompis som sa att de madde bra sa det var en lattnad!!!!!

Det sjuka ar att jag var dar i lordags och satt och drack kaffe precis nedanfor katedralen vars ovre halva har rasat av skalvet, vi fick se det pa livenyheterna... Hade det inte varit for att vi skulle hamta upp sofis kompis pa flygplatsen i forrgar sa hade vi antagligen fortfarande vart kvar dar igar!!!!! Ren tur hade vi :S

Det varsta ar att de nyligen hade en ganska stor jordbavning dar ocksa, i september, som de fortfarande forsokte reparera byggnader och hem efter... Men nu har i princip hela centrum rasat ihop vad det sag ut som pa nyheterna, jag kanner sa starkt for de manniskor som aterigen blivit drabbade! usch usch usch...

Jag kan inte lata bli att vara lite nervos over att det ska handa har ocksa, men tydligen var det ett sa litet skalv har samtidigt att vi inte markte av det, vilket tydligen minskar risken att det kommer ett stort ocksa. Jag haller tumamrna allt jag har for att det ska stamma! Vi fick en sakerhetsapp av var manager Jacqui om hur vi ska bete oss for att vara forberedda pa ifall att det skulle bli ett jordsklav sa vi far kika pa det=)



Annars har det varit lugnt, jag kom hem fran roadtripen i forrgar och har varit smatt sallskapssjuk efter det haha. Igar kvall blev det grillning uppe hos Bergsborna och sa sov jag kvar eftersom jag ar lite skraj for att vandra hem sjalv nar det ar morkt... Sen tog jag en morgonpromenad hem imorse vid halv atta med Sofia, msn:ade med mamma, Anders och mormor till nio, var ut och joggade med Therese till tio, at en stadig frukost med grot och agg, duschade och nu sitter jag i bibliotekets datasal och ska gora en boende uppgift for skolan och forsoka komma igang med examensarbetet... Lovar att lagga upp lite bilder fran roadtripen snart;)

Roadtrips langs sydon!

Jag ar pa roadtrip nu med Sofi, Sofia o Ida sa det har vart lite knapert med internet pa sistone! Men nu sitter jag i Dunedin pa backpackerstallet dar vi lyxade till det med att sova pa inatt for att fa duscha och sova i en riktig sang! Annars har jag sovit fyra natter i bilen och en i talt, men det ar riktigt hart for ryggen och kallt har det vart de sista natterna ocksa! Men det ar det definitivt vart, det har ar sjukt skoj och jag har superbra sallskap=))

Odag ska vi besoka chokladfabriken har i stan och sen aka ut pa halvon Otago Peninsula dar vi ska spana in Nya Zeelands anda slott och forhoppningsvis fa se bade sjolejon, gulogda pingviner och albatrosser! Hoppas hoppas;)

Annnars ar allt bra, jag lyckades tappa en glasflaska i foten igar bara nar vi var ute pa krogen... sa jag blodade ner hela skon och lamnade sma fotspar efter mig hahahaha... Men nu ar foten omplastrad och glasbiten utplockad! Ar sjukt om i hela foten bara sa jag far linka fram:(

Tanken ar att vi ska lamna Dunedin idag och fortsatta en bit till langs southern scenic route som vi kor langs kusten och sen svanga av inat landet och kora uppat mot Nelson lagom tills Mandag mitt pa dagen ungefar... Vi har 70 mil kvar ungefar sa vi far ligga i lite om vi ska hinna se en massa langs vagen ocksa!

Naturen ar verkligen amazing har, det andras sa fort! Ena stunden kor vi langs ett platt landskap med bergen jattelangt borta for att i nasta stund vara pa vag uppfor ett! Sjukt skojigt, det ar alltid nagot nytt att se;)

Nu ska jag logga ut har men lovar att aterkomma med vad vi gjort mer langs sydon nar jag ar hemma i nelson igen... snart har jag vart har halva tiden och det borjar verklugen kannas att anders ar langt borta!!! Saknar honom galet mycket... Och resten av la familia sa klart;) <3

13 olika viner testade idag.. Puuh haha;)

Idag har vi fått åka runt och lära oss om vinkulturen här genom att åka på tre olika vinprovningar, det var skoj! Vi gick ut hårt på första stället med att få smaka sex olika viner, många var jättegoda! Speciellt dessertvinet, ett Riesling isvin som hette "Sweet Agnes", smaskens! PÅ nästa ställe fick vi testa tre olika viner och efter lunch åkte vi vidare till det sista stället och testade fyra viner till... En nice skoldag!

Vi fick också lära oss att skaka runt vinet i glaset och sen sticka ner näsan och lukta på de olika tonerna.. Sen ska man smaka genom att skölja runt vinet i munnen och svälja långsamt för att försöka få fram smakerna.. Ganska svårt haha, jag tror man måste öva lite på det;)
Vi fick också lära oss hur man ser om det är ett ungt eller äldre vin man dricker genom att vicka ner glaset tills vinet bildar en trekant i glaset upp mot väggen. Precis innan vinet blir genomskinligt ska man titta på vad för färg vinet har, är det åt det rosa-, lilaaktiga hållet så är det ett ungt vin och är det mot det brunaktiga hållet så är det ett äldre vin... Snart är jag vinexpert hihi;D

Jag lagade riktig mat idag också, första gången på ett tag! Tanken var köttgryta, men när jag tog fram min köttbit ur kylen som inte ska ha gått ut förrän imorgon så luktade den konstigt, var jättemörk i färgen och hade små, små vita prickar här och var.. Inte okej!!!! Men jag orkade inte gå tillbaka med skiten så jag sländge det i soporna bara...:(
Istället lagade jag en supergod gryta på zuccini, paprika och färska champinjoner tillsammans med creme fraiche, lite philadelphiaost, soya och salt & peppar.. Tillsammans med ris, mums!!! Sjukt gott, synd att köttet saknades bara;)

Imorrn ska vi till ett ölbryggeri och få se och smaka lite, inte helt fel det heller! Jag måste se till att packa inför tiodagars roadtrip ner runt sydön också... Jag köpte en supersnygg huvtröja idag så jag har två långärmade ifall en blir skitig eller blöt... Älskar alla snygga kläder som finns här:P

           

Vecka full av utflykter=))

Den här veckan blir inte mindre aktiv än den förra, vi har bara utflykter måndag-fredag!
Igår fick vi lära oss lite om hur olika konstnärer jobbar runt Nelson regionen och på Nya Zeeland jämfört med Sverige. Det var en helmysig dag, lunchen spenderades på Rabbit island strandne med pastasallad och ett dopp i vågorna.
Idag har vi fått lära oss lite om matkulturen här på Nya Zeeland som är väldigt olika vår matkultur i Sverige! Här äter de mer amerikansk frukost till exempel, med både korv, bacon och kött! Överhuvudtaget handlar alla deras måltider om kött som bas, sen har de också mycket problem med högt kolestrol och en inte så jättelång livslängd... Speciellt hos maorierna som bara lever tills de är runt 60 ungefär. Spännande hur det kan vara såna skillnader när Sverige och Nya Zeeland är så lika på många andra sätt!
Efter den lektionen åkte vi runt till små bärgårdar, grönsaksgårdar och den lokala fiskbutiken och köpte ingredienser till vår picknick lunch. Vi blev också tilldelade en varsin ångkokt mussla att testa äta, inte det godaste jag ätit! Men helt okej konsistens, det kan vara säkert vara gott i gryta eller liknande! Och det var den skoldagen haha... Picknicken var supergod, vi åt en rökt fisk som heter Blue Cod tillsammans med sesambaguetter, pesto, en massa olika salladstillbehör, rökt laxpaté (supergott) och bär och grädde till efterrätt... Riktig sommarmat!

Imorogn ska vi till vingårdar och testa vin, torsdag ska vi åka runt till olika ölbryggerier och testa (hoppas jag:D) och på fredag är det halvdag om boenden på Nya Zeeland... En underbar skolvecka!!

Igår efter skolan hängde jag med bergsfolket hem och planerade lite vart vi vill åka och vad vi vill göra på vår sydös tripp som komemr vara nästa och nästnästa vecka när vi är lediga. Jag, Sofi, Sofia & Sofias syster Ida ska hyra en bil och åka runt sydön och spana in en del roliga grejer! Skitskoj ska det bli:D Jag har inte så mycket pengar till trippen men jag tror att det precis kommer gå runt... Jag blev kvar på räkgryta (skitgod!!!!! jag som aldrig gillat räkor:S) och sen yatzy och vin/öl... Till slut blev det så sent så jag sov kvar haha, jag och sofi spelade yatzy och drack vin till halv två inatt... skojskoj!
Vi uppfann till och med en ny variant av yayzy, "yatzy med dunk". Det innebär att man får dunka i bordet för att ändra tärningarna så länge de snurrar haha:D

Valarna hade strandat igen igår men sen tagit sig ut till havs igen, jag vet inte om eller hur många som dog... Jag blev jätteledsen när jag hörde att de strandat igen, jag hoppas verkligen att inga dog och att de stannar ute till havs nu!!!! Jag döpte ju min till Anders så jag hoppas verkligen att han klarade sig och får leva ett långt och lyckligt liv ute till havs nu:D

Nu ska jag äta och fixa matlåda tils imorgon, ha det gött! Ikväll ska jag prata med Anders på msn, dagens höjdpunkt:D:D

Räddat 25 grindvalar på Farewell Spit!

Dagen blev lite annorlunda mot vad jag trodde igår när jag skrev att vi skulle chilla och gå ut på en pub haha... Sophie ringde när vi höll på och gjorde oss iordning för att gå ut, Kyle hade sms:at henne och frågat om hon och ev några till i klassen ville med och rädda de grindvalar (även kallade pilotvalar) som hade strandat på Farewell spit stranden, allra längst norrut på sydön...
Så jag och Frida hakade helt impulsivt på och hade därefter 20 minuter på oss att packa ner varma kläder, lite mat och övernattningsgrejer, vilken otrolig upplevelse tänkte vi!
Jag, Sophie, Frida och Robin hakade på från klassen, sen var vanen full eftersom Kyles kompis Harley skulle med också... Två timmar senare kom vi fram och då var det för mörkt att rädda valar så vi slog upp tälten och chillade med en varsin öl i vanen innan det var dags att sova... Jag delade tält med Frida och fick kasta kläder på henne imorse för att hon skulle sluta snarka hahahahhaha, stackars Frida:D

Imorse vid sju så packade vi ner tälten och gick ut tillsammans med de andra volontärerna som var på plats för att kolla läget. 25 grindvalar hade flutit in och blivit strandade när högvattnet drog sig tillbaka, bland dem en massa bebisvalar! Och det är inte de största valarna vi pratar om nu, grindvalar blir mellan 4-6 meter långa ungefär... Otroligt vackra är de:)
Vi fick dra på oss våtdräkter och våtstövlar och gemensamt försöka med att täcka valarna med lakan som vi blötte ner för att dels svalka dem och dels skydda dem mot solen eftersom de är svarta. Vi fick också försöka att välta dem rätt så de låg bekvämt på mage istället för på sida, som vissa hade hamnat... Gräva gropar med händerna under fenorna också för att avlasta tyngden på dem. Och akta oss för stjärtfenorna eftersom de är så starka, så får du en sån på benet är det med ganska hög säkerhet brutet sen!
Vi var ut vid sju på morgonen redan som sagt och högvattnet förväntades inte komma in förrän runt kl 12-13, det var hemskt att se dem lida så! Som den lilla bebisvalen som låg bredvid sin mamma och bara sprattlade för att den var så rädd... Jag gick typ omkring med en stor klump i halsen hela tiden och var på vippen att börja gråta... Det var så sjukt synd om dem! Men det var bara fortsätta och vänta in tidvattnet...

När tidvattnet väl kom så gick det också fort, plötsligt så bara strömmade allt vatten till i princip... Valarna började piggna på sig när vi öste dem med friskt havsvatten så de skulle känna att de snart var på väg hem igen, och jäklar vad de började prata med varandra!!! Det lät nästan som att de sjöng, det kanske de gjorde...
Vi fick order att hålla kvar valarna på plats även om de ville försöka simma bort så att de valar som låg högst upp mot stranden också skulle hinna piggna på sig så alla skulle kunna simma ut tillsammans som en flock. För det är antagligen därför de flöt in inatt igen, trots att folk räddade dem igår, för att de saknade delar av flocken och ville leta efter dem...

Jag ska säga, att det är inte lätt att hålla fast en val på 5 meter som inte vill annat än att simma ut till havs igen! Det är det coolaste jag har gjort någon gång, de är så starka och häftiga.. Jag känner mig så sjukt privilegierad som har fått vara med om detta och få vara så nära en val och verkligen rädda den till livet!
De är väldigt vänliga med folk i vattnet i alla fall, jag fick ta tag i ena framfenan och styra "min" val mot resten av flocken för att de skulle kunna simma ut tillsammans... När han/hon blev för ivrig och ville simma iväg så kunde jag bara ställa mig framför med två händer på nosen så var den still! Hur underbart som helst... Det enda läskiga var alla stjärtfenor som började slå omkring i vattnet medans folk började styra ihop valarna tillsammans... Det var nära att jag fick en smäll ett par gånger men det gick bra!! Vi fick vänta ett bra tag i vattnet medans högvattnet bara steg och steg, för det var en flock valar på väg in utifrån, så de kunde sammanstråla så alla kunde simma ut tillsammans och slippa simma in och leta efter flockmedlemmar...

Till slut fick vi äntligen släppa dem och det var så häftigt!! De verkligen simmade ut och mötte upp resten av flocken och sen cirkulerade de där ett bra tag och antagligen bara hälsade på varandra... Så sjukt häftigt!! Jag önskar jag hade bilder på det yckliga slutet, när vi håller i dem medans högvattnet steg och sen när vi släppte dem... men min kamera är inte vattensäker så jag ska kolla om volontärerna från Project Jonah fick några bra kort på just den biten.. Jag har bara bilder från de hemska timmarna när vi sprang med vattenhinkar och grävde med spadar och bara händer för att de skulle få det lite bekvämt medans vi väntade in tidvattnet...
Alla 25 av de vi hade hand om på vår fläck av stranden överlevde, men jag hörde att tre av valarna på det andra stället längs med kusten hade dött... Hemskt:(

Nu är jag i alla fall hemma i lägenheten igen, med nya minnen som verkligen kommer finnas kvar resten av livet! Det känns nästan redan lite overkligt att det bara är ett par timmar sen vi kämpade för att valarna skulle få komma hem till havs igen... Och det känns smått otroligt att jag med mina bara händer har hållit fast en grindval på ett par ton från att simma ut till havs! Och dessutom klappat den, tagit hand om den, styrt den rätt, sett den i ögonen, fått vatten på mig från blåshålet som verkligen smakade och luktade val haha... Vilken kick!
Nu ska jag försöka smälta det här, jag har duschat av mig vallukten som inte var alltför angenäm och hunnit landa i alla fall... Imorgon börjar en ny vecka med nya äventyr;)

Här är länken till tv reportaget om när vi var där idag... Jag är nånstans bland alla människor men syns inte!
http://www.3news.co.nz/Anxious-wait-for-whale-rescuers-as-low-tide-approaches-/tabid/1216/articleID/197325/Default.aspx?sms_ss=facebook&at_xt=4d4e33bd766bd65c%2C0

               

Kai food festival!

Idag har vart en lugn dag efter alla fysiska strapatser i Abel Tasman. Jag somnade elva igår kväll och vaknade halv nio imorse utvilad, en grymt skön känsla! Hade lite svårt att få upp ögonne bara, jag måste ha sovit stenhårt haha=)
Idag har vi vart en sväng på Kai food festival (kai är ett maoriskt ord för mat) vid maraien och founders park. Det var mysigt, en massa matstånd med mat från olika delar av världen och lite goda smoothies och glass och så. Lagom aktivitet idag;)

Sen har vi bara vart och handlat, jag har köpt en köttbit som jag ska steka ikväll, MUMS! Till den blir det avokado med hummus och lite sallad. Sen blir det lite vin till också, eventuellt ska vi ut på en pub och bara sitta och chilla och ta en öl senare ikväll.

Förövrigt sitter jag med blondering nummer 2 i håret nu, för att bli ljusare och slippa de oranga tonerna jag har just nu! Det ska bli väldigt intressant att se, hoppas det inte bli gult bara:S Men jag har förberett mig med både silvershampoo och silverbalsam så det är lugnt...


Ha en mysig lördag alla!


Tu meke! (=Awesome)

Nu har vi kommit hem till civilisationen igen efter tre sjukt underbara dagar i Abel Tasmans nationalpark! I onsdags började jag och min grupp med att paddla waka ama 12 km ut till nationalparken, med lunchrast på en strand som var ungefär halvvägs. Havet var helt turkost och det var så lugnt och soligt ute där! Det var som att vi bara klöv vattenytan.. Rogivande men ändå ansträngande! Grejen med att paddla en waka ama är att man byter sida med hoien (paddeln) efter vart 14:e tag, när den som räknar ropar "happ", då tar alla ett tag till och sen byter alla sida... Helst i takt. Det tog ett litet tag men när man fick in rytmen så var det jättekul! Vi fick faktiskt beröm av lärarna sen, Mike sa att vi var den snabbaste och mest samkoordinerade grupp de haft någon gång. Hihi=))

Senare på eftermiddagen/kvällen när vi fått upp tälten och packat upp all mat och utrustning så fick vi lära oss en dans som heter Nga Whakama Tau Tau, där man gör olika krigspositioner med stavar. Skitcoolt! Det var sjukt roligt, jag hoppas att jag alltid kommer minnas den dansen, jag har den filmad när vi gör den;)

Igår började vi dagen med att samlas kl 07 på strandne och öva krigsdansen igen så vi väckte upp alla andra som campade där haha, sen tillbringade jag förmiddagen med att ut och paddla igen med halva klassen och Todd, en av lärarna. Bland annat såg vi sälar på en liten ö och jättevackra laguner!! Eftermiddagen var vi först ut och vandrade med Kyle, en kiwiguide. Han berättade en massa historier för oss om vad som hänt i Abel Tasmans nationalpark och visade oss en massa intressanta ställen. Speciellt spännande blev det när vi skulle klättra ut på Pitts Head, det var jätteläskigt att klättra neråt och ha ett stup bara någon meter bort! Men kul också, vi fick klänga som apor i grenar för att ta oss fram haha=))
Efter den promenaden så fick vi lära oss lite maorisk medicinlära av Mike, vår maorilärare. Också superintressant! Vi fick se kowa kowa bladen igen som vi såg förra veckan när vi var upp på ett berg bland annat, plus en massa andra blad. Bland annat blad som man kan koka te som gör dig sömnig av. Det som är så bra med dem är att du inte kan överdosera! Kroppen tar nämligen bara upp det som den behöver för att slappna av och bli sömnig;) Jag ska försöka få med mig några hem tänkte jag, och ta lite te på flyget så jag kan sova=) Vi fick fläta blommorav en annan växt med stora blad också, jättefina!

Senare på kvällen igår hade vi först quiz på allt vi hade lärt oss (min grupp vann inte), och sen frågade Kyle om vi ville se grottor med lysmaskar i på andra sidan stranden. Det vi inte hade räknat med var att det var flod, så vattnet gick hela vägen upp på magen! Så vi blev superblöta allihopa när vi skulle runda klippan för att komma dit vi skulle, men det var det lätt värt för den upplevelsen vi fick sen. Kyle delade upp oss i smågrupper så fick vi, helt utan ljus, ta varandra i hand och låta oss ledas in i en liten grotta där hela taket var fyllt av lysmaskar.... Så sjukt cool upplevelse! Efter det fick vi se en grotta till med lysmaskar, och sen fick vi ledas in i en grotta full med wetas, jättestora syrsor som bara lever med att sitta där i grotttaket och äta typ. I alla fall vad Kyle sa, men det kan ju ha varit för att inte vi skulle bli rädda att de skulle hoppa ner på oss haha!
När vi skulle hem genom vattnet sen igen så var det mareld i vattnet, så varje gång jag rörde mig och tog ett steg så bara lös det upp gnistor i vattnet! Igår kväll var lätt den bästa kvällen och upplevelsen jag haft här, eller en av de bästa nånsin! Det var riktigt magiskt, en sån kväll som jag alltid kommer minnas! Tyvärr finns den inte på foto eftersom det varken går att ta bra kort på lysmaskar eller mareld...

Idag klev vi upp halv sju och lagade frukost, sen packade vi ner tälten och all utrustning som skulle med i vattentaxin tillbaka till Kaiteriteri där vi utgick från i onsdags. Jag och min grupp från i förrgår har vandrat 12 km genom jättevacker natur (lite uppptbackar men inte så farligt;D)! Nu är jag helt slut verkligen, men kroppen mår verkligen superbra av de här tre dagarnas aktiviteter. Skojskoj!

       

     

Abel Tasman; Hiking and Waka Ama!

Imorgon är det dags för den längsta utflykten hittills, vi ska till Abel Tasman nationalpark och vandra och paddla Waka Ama, en maorisk kanot. Spännande!!!
Jag ska börja med att paddla kanot tillsammans med halva klassen. Jag tror vi ska paddla i en dubbelkanot, alltså två som stter ihop med varandra på längden med 12 platser i. Så sjukt spännande! Den komerse ut ungefär så här:


Det är 13 km vi ska paddla så man kommer nog vara skapligt trött i armarna efteråt! Idag har vi delat upp oss i grupper för vilka som ska vara ansvariga för vilka måltider också, så jag, Therese, Sophie och Frida är frukostansvariga.
När vi kommer fram imorgon ska vi slå upp tälten och laga middag sen blir det en ganska lugn eftermiddag/kväll tror jag. På torsdag vet jag bara att vi ska ut och både paddla och vandra kortare sträckor, och på fredag ska de som paddlade vandra och tvärtom, ca 3-4 timmars promenad genom natonalparken.

Ganska förståeligt så komemr jag inte direkt ha tillgång till internet när vi är i Abel Tasman så då får ni hålla tillgodo! Jag uppdaterar med kort och skvaller när jag kommer hit hem igen;)

Här är lite bilder från tjejkvällen i fredags och zoot i söndags så länge!

       

     

 

Höjdpunkten var definitivt surikaterna som vi fick se matas och pungråttan som vi fick klappa (sista bilderna)!

RSS 2.0