Maori sites around Wakatu (=Nelson)

Idag har vi varit runt Nelson och spanat in historiska platser för maorierna, och alla andra såklart. Vi började med katedralen här i Nelson som är byggd när de kristna engelsmännen intog Nelson. Maorierna hade den platsen som utkiksplats eftersom man ser hela vägen ner till havet där, men engelsmännen bestämde sig alltså för att bygga en katedral där. 

Vi har sett en hel del otorliga platser idag med en massa otroligt spännande fakta men ni ska slippa läsa allt;) Jag vill bara berätta om det som jag tyckte var mest spännande idag...

Fjärde och sista stoppet var vid floden som passerar gågatan i stan, Trafalgar street. Vi promenerade längs den och såg vilken väg det brukade komma folk från andra länder för att hämta en värdefull svart sten (vet inte vad den heter men den såg ut lite som obsid kanske? Svart och otroligt len efter år av slipande). De brukade komma med sina slavar i sina kanoter och paddla upp längs hela floden innna de lade till för att vandra högt upp i bergen och hämta stenen. När det var klart så mördade de slavarna för att slippa onödigt mycket folk och mat i kanoterna, sen paddlade de hem igen... Vi fick se trädgården och huset som idag är där de slavarna en gång mördades, för husägarna där har haft problem med paranormal aktivitet i åratal innan Mikes faster välsignade huset så andarna fick ro. Det intressanta är att det inte växer nånting mer i trädgården än gräs idag, trots att de har försökt plantera fruktträd och sånsa saker. Vi fick kika in i trädgården lite diskret och det växer verkligen ingenting där inne! I trädgårdarna på båda sidorna av huset växer det häckar, fruktträd och blommor men inte där inne! Det var så man fick lite rysningar längs ryggraden;)

Vi fick se en stor sten ute i havet som uttalas "Urunui" också, stor snopp betyder det hahahaha... Det var roligaste idag;)
Bilder kommer senare! Puss hej

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0