Arbetsförmedlingen - check!

Nu har jag vart på arbetsförmedlingen och är inskriven... Synd bara att från den dagen jag är arbetslös (5/8) så måste det gå minst 3 månader innan jag kan få en praktikplats och minst 6 månader innan jobbgarantin för unga gör att jag kan bli anställd utan att arbetsgivaren behöver betala arbetsgivaravgifter... vad är det för konstiga regler?
Till och med om jag själv hittar en praktikplats innan tre månader har gått, så får jag vackert vänta tills de tre månaderna är slut... Knasigt!!!!
Bara hoppas att jag hittar jobb på egen hand alltså, de kan ju inte hjälpa till så mycket :S

Det har visst gått ett tag igen nu sen jag skrev sistens, jag har hunnit fått bekräftat att jag har fått extratimmar att jobba på hotellet i sommar, yeeeyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag har även hunnit åka hem till Vittinge/Uppsala och mysa över helgen och fira mors dag litegrann, och åkt upp och hälsat på kissemissarna igen... Gud vad tjocka de har hunnit bli på en vecka!!!! Och helt underbart söta, den mörka är en kille och de två ljusa (gula) är honor... Såvitt vi kan se i alla fall;)

Nu ska jag käka lite lunch och sen är det dags att byta om och ta min kära Olga till jobbet för ett kvällspass! Förhoppningsvis är det lika varmt ute ikväll som nu, för det är på tok för varmt för att jag ska orka ha jacka över kavajen på vägen dit :S

Här är jag och systeryster på stan i helgen, söta va? ;)


♥♥♥

3 dagar gamla kattungar!!!

Vi var ute på Dal igår och hälsade på eftersom Lill-Maja har fått sina kattungar nu! De var så sjukt söta och så otroligt små:D Jag vill bara gosa med dem hela tiden och helst ta hem alla tre... Men vi bor ju i lägenhet och det känns inte riktigt rätt att uppfostra en innekatt på så liten yta som vi har... En innekatt vet ju inget bättre så det är ju absolut inget elakt i det så, men vi tycker inte det känns riktigt bra :(
Men jag vill, jag vill, jag vill!!!!!

Här är de små älsklingarna:





Är det någon som är intresserad av att tjinga en av dessa pälsklingar? ;)

Frustrerande

...när jag inte kommer någon vart!! Jag håller på med sista biten av mitt examensarbete innan jag kan skriva ner mina resultat och reflektioner, men jag får bara inte tag på de människor jag behöver ha tag på!!! De är liksom aldrig på plats... Men men, jag får skita i att jag känner mig som en envis stalker som ringer och tjatar, de har accepterat att hjälpa till och då får jag tjata på dem tills de gör det de lovat hihi.. Jag förstår ju verkligen att de har fullt upp med sitt eget arbete också och att jag bara lägger på dem ytterligare arbete... Men då kunde de ha tackat nej;)
Jaja, nu har alla vettiga människor ändå lunchrast så jag får väl snygga till mig lite och knata iväg till arbetsförmedlingen för att skriva in mig, så jag slipper skriva in mig på internet en gång till=))

Sen ska jag försöka sova ett par timmar till, jobbar natt 1/3 inatt;D

Jag hade en jätterolig dröm inatt! Jag drömde att jag körde runt i en enormt stor gammal folkabuss och tog 6 cent av människor som ville åka med någonstans... Det var jättekul men jag har ingen aning om vart den drömmen kom från hahahaha... Och jag hade såna problem med att veta om min budget gick ihop eller inte, för jag glömde alltid att skriva upp hur många som åkt med så jag kunde ju inte dubbelkolla att jag fått pengar av alla :P

Och glasyren på muffinsarna blev inge god igår, blää... Det blir till att göra om, göra bättre!

Sunday

Det har vart en otorligt slapp helg hihi, precis som sig bör! Igår var det Bikersdag här i stan, det var dock inte så mycket roligt på stan som vi trodde det skulle vara. Sen på kvällen gick vi hem till Mattias & Jennie med lite cider och popcorn och kollade på en skräckis (The Descent, en riktigt bra enligt min smak!) och gamla kort på Anders & Mattias från gymnasiet... Det var skoj!!
Det blev ganska sent där, och sen på hemvägen fick vi agera guider till ett äldre par som tappat bort sig och skulle till hotell Albert haha=))

Idag så har det också vart ganska slappt, jag låg i soffan och halvsov fram till halv tolv ungefär hihi... Sen fick vi äntligen röven ur soffan och tog en promenad i duggregnet på slingan i 5 km, ganska välbehövligt!!!! Och otroligt skönt faktiskt, jag har absolut ingenting emot regn om det inte är så att jag är tillfixad och är på väg någonstans.. Fåfängan som kikar fram;D

Nu har vi ätit tacos och bakat vaniljmuffins med chokladglasyr tills om en timme när Solsidan börjar sändas från första start på fyran, skoj!!

Imorgon börjar en aningens kortare nattvecka igen, tre nätter jobbar jag innan jag går av på torsdag morgon... Sen blir det hemhemmamys i Vittinge!!!! Jag längtar hihi;)

Fredag

Idag gick jag av min första nattvecka på Swania, gött! Men jag sov bara i fyra timmar sen vågade jag inte somna om ifall jag inte skulle kunna sova inatt..=)
Så jag är lite seg idag men vi har vart ut och åkt lite hoj o alla fall, och lyxat till det med fredagspizza :D Och myst med kissarna ute på Dal såklart, Lill-Maja är på tjocken och har blivit fruktansvärt rund och gosig! Och bra mycket mer social än innan, jag hoppas på en massa gosiga kattungar som jag kan få mysa med... :P
Imorrn är det Bikersdag här i stan så då är det lite marknad med knallar och grejer, sen får vi se vad resten av helgen har att bjuda på!

Hihi

Usch vad jag är seg just nu, har sovit på tok för lite idag!! Först hade jag en rastlös sambo som låg i sängen och flummade runt, sen stormöte på jobbet mellan 15-16.. och precis när jag somnat om vid 17 så ringde det en tjej på min balklänning som jag försökt sälja i tre år nu!!! Så det var bara ställa klockan på halv åtta för hon ville komma vid åtta och testa den... Och se på f*n, hon köpte den!!!!! Jag trodde aldrig jag skulle bli av med den haha, skönt med lite extrapengar på fickan;)

Nu har jag ätit middag beståendes av en fryst Grandiosa Calzone (riktigt god!), en macka och fyra körsbärstomater... Det kan med andra ord vara läge att handla hem lite förnödenheter nu i helgen:D

Nu ska jag plocka undan lite här hemma och ta det lugnt, om en timme är det läge att snart börja jobba! Med Sofia, vi har haft himla skoj under den här veckan!! Det kan bli ganska flummigt där fram emot morgontimmarna haha:D

Älskar tävlingar!! Vinn ett dam armbandsur;)

Nu har jag letat efter en sjysst och snygg ganska bred armbandsklocka hur länge som helst, dels för att kunna se vad klockan är på jobbet utan att ha mobilen, och dels för att det skulle täcka tatueringen på handleden perfekt (får varken visa tatueringar eller ha mobilen på mig under jobbdagen;D)... Jag har inte lyckats hitta rätt bara, men så kikade jag in på Lovisas blogg och hon har just nu en tävlingen där du kan vinna ett damarmbandsur från Runns Webbshop... Så jag kikade in och hittade såklart en perfekt armbandsklocka som jag är med och tävlar om nu!!

Denna lilla goding:

Armbandsur - Big fashion - urverket är 6cm i diameter (svart)


Så håll tummarna nu för mig är ni snälla!!!!

 


Natt 1/4 avklarad!

Nu har jag jobbat första natten för denna veckan och det gick jättebra! Jag blev lite tung i skallen runt fem imorse men sen började ju frukostpersonalen trilla in så då blev jag lite piggare igen eftersom jag kände att sängen hägrade haha... Jag fick en egen lunta av nattmanualen också där allting står så det kändes gött! Bra att ha som facit och att kludda i;D
Nu har jag precis ätit spagetti och köttfärssås som Anders hade lagat när jag vaknade vid ett, vilken pärla!! Underbara karl jag har!!!! Tanken är väl att jag ska försöka ta mig ut på promenad nu, handla lite och sen försöka sova ett par timmar till eftersom jag bara sovit i fem timmar... So far kan jag absolut tänka mig att hoppa in som nattvikarie!
Psst! Jag satt och surfade runt och hittade ett recept på mini blåbärs- & vaniljpajer som verkar helt underbart goda hihi... Receptet och bloggen hittar ni här!
De ska i vilket fall jag testa att baka i helgen;)

Nattvecka på g!

Jag råkade visst förlänga slapparhelgen till att omfatta måndagen också haha... I alla fall fysiskt sett;)
Jag jobbade i alla fall litegrann med examensarbetet tidigare idag, det finns inte så mycket jag kan göra just nu än att vänta in att de på de olika kommunerna ska kontakta mig tillbaka med den informationen jag har bett om.. Och tyvärr kan det vara ganska svårt har jag fått erfara, de är helt enkelt för upptagna med sitt för att kunna hjälpa till i den mån som jag vill... Men det är ju förståeligt också;)

Annars då? Tja jag tog en tupplur av och till mellan 14-17 eftersom jag ska jobba inatt.. Det var ganska skönt!
Sen har jag uppdaterat mitt cv och skrivit in mig på ams.se för att öka mina jobbchanser till i höst, även om det bara ökar dem litegrann...:D Det tar längre tid än man tror att skriva in sig där! Och gör jag inte ett besök till arbetsförmedlingens kontor inom 14 dagar så får jag tydligen göra om allting en gång till... Usch, jag får inte missa att göra ett besök där!!! Ska genast sätta påminnelse=)

Nu ska jag bara pyssla litegrann till här hemma och sen jobbar jag 22.30-07.00 imorrn bitti... Får se hur gott jag kan sova imorgon på dagen... Och då måste jag verkligen se till att ta en redig promenad också, fan jag börjar bli förslappad igen!!

Har spikat nästa hemfärd också, sista helgen i maj (nästnästa helg) åker jag hemhemåt igen, ensam denna gången.. Wiie! Fick en släng av hemlängtan häromdagen så då bestämde jag och fick okej på att låna golfen av karln=)) Förhoppningsvis får jag lite Carromys också;)

Nepp, pyssla det sista och sen dra mig till jobbet på min trogna Olga!

Coolt, häftig nagelkonst=))

Satt och kikade runt på lite bloggar och hittade denna coola tutorial på hur man gör snygg nageldesign hemma, på denna bloggen;)
Tutorial


Freeeeedag!

Hihi det var visst ett tag sen jag skrev sistens... Men har haft fullt upp med att jobba på praktiken och annat smått o gott;) Nu är det iaf fredag och jag taggar ner inför helgen! Anders har precis hämtat hem nya hojen, en Ducati Multistrada som ser grymt skön att åka ut på, alldeles strax ska jag få pröva och se om den lever upp till förväntningarna!
Annars får vise vad helgen bjuder på...
Nästa vecka kommer jag jobba natt  och gå av på fredagen, det ska bli spännande!! Få lära mig de rutinerna:D

Lördagsstök

Åh vad skönt det är med helg! Synd bara att karln min jobbar både idag och imorgon... Men det funkar=))
Det är så gött att känna att jag har tid med lite allt möjligt, nu är kl 13 och jag har både tvättat och hängt tvätten, tagit en sköööön joggingrunda, läst ut en bra bok, pratat med systeryster och diskat... Sitter med lite lunch nu, kyckling tikka masala;)
När jag har ätit klart ska jag ta golfen ut till Överby (älskar att få ha bilen och kunna ut och köra lite!!!) och kika in på H&M, sen handla ingredienser till ost & skinkpaj som får bli middagen ikväll... Mums mums!

Annars får vi se vad dagen har att erbjuda, solen skiner och jag mår otroligt bra!!! Både i kroppen och knoppen haha... Hade jag bott närmre hade jag lätt åkt hem till mamma och pappa på en fika, det är det enda som saknas;D


Mc-ställ införskaffat;D

Ojojoj det var en intensiv dag på praktiken idag! Massa springande... Skojigt men tröttande för benen;) Jag har jobbat med Caroline så det kunde inte bli annat än en rolig dag!!! (Ja jag vet att du läser min blogg Caroline, ta åt dig!) Vi har även bestämt att vi ska ut och ta en öl någon dag så det ser jag verkligen fram emot!

Nu är jag helt slut däremot, energin rann ur mig haha... Jag åt ett snabbt mellanmål när jag kom hem från hotellet, sen åkte jag och Anders och handlade hem lite mat för resten av veckan innan vi åkte iväg för att jag skulle testa ett mc-ställ som jag hittat på blocket här i stan... Vilket satt perfekt, så nu är jag stolt ägare av ett i princip sprillans Jofama Allvädersställ! Betalade bara 1000 spänn för stället och en hjälm, plus att han hör av sig om han hittar mc-handskarna som jag får till i så fall... Nice!!! Istället för att betala 2000 kr för ett helt nytt på Biltema så fick jag ett bra kvalitetsmärke också;)
Nu ska jag bara köpa mc-stövlar och ett ryggskydd också=))



Nu kommer lite bilder från helgens bravader i Uppsala;)

Jag i Uppsala=))

Peter, Felix och systeryster=))

Jag och Jab, en av mina två närmaste vapendragare från Dalby;)

Nya Dalbycrewen... Therese, Jab & Carro! (Och Martin, Jabs lover)

Anders, Thomas, jag, kusin Tom, Jeanette & Martin=))

Jag, Malin & Linda, tre mupp kusiner haha <3

2 Maj

Helgen hemma var bra och valborg i uppsala blev skojigt men kyligt!! Tur att ölen värmde;)
Det var jättekul att få träffa på en hel del kompisar från stan också, både kusiner med respektive och andra kompisar... Vi träffade till och med Anders kompisar från Vässan, skoj skoj!
Efter Uppsala så drog vi hem till moster där vi grillade, umgicks och drack lite mer... Ett perfekt avslut på en bra (men lite kylig) valborg!
Så sen bar det av hemåt igår igen och nu sitter jag och laddar för att gå till praktiken 12-20.. Ska bara ta mig iväg och handla lite förnödenheter innan jag börjar;)
Bilder kommer snart, har inte riktigt ro att ladda upp de nu!

RSS 2.0