Nelson Anniversary Holiday

Idag är det Nelson Anniversary Holiday så idag har vi vart lediga från skolan. Det firades med en lång promenad till och från stranden på totalt 8 km, med en massa sol och bad däremellan! Det är så underbart varmt i havet här, trots att det har blåst satan hela dagen, jag kommer verkligen sakna Tahuna beach när vi åker hem igen=)

Annars har vi inte gjort så mycket mer idag egentligen, jag somnade en stund när jag kom hem vilket gjorde attjag blev otroligt seg (igen, att jag inte lär mig!), sen har vi kollat på Sweet Home Alabama hemma hos Sophie, Therese, Kim & Anton=)) Vi trivs bra där! ;D Imorrn ska vi dit och kolla skräckfilm också, mysigt med alla dessa filmkvällar=))

Nu ska jag strax sova, sitter lite på facebook och hoppas att ANders komemr in bara eftersom han inte får alla sms jag skickar... Jättetråkigt att inte veta vilka som kommer komma fram och inte! :S :(
Men nu loggade han in så nu ska jag skriva lite med min älskling;)

We don´t celebrate sundays any more!

Det har vart en jäkligt skoj helg, impulsiv och härlig på många sätt! I fredags kväll skulle vi ta det lugnt men sen blev det tjejkväll istället hemma hos Sophie & co.. Vi var 8 tjejer som fixade oss skitsnyggt och sen gick ut och dansade järnet.. Asroligt! Först var vi ut på Little Rocks och dansade, vi fick alla kiwis att rada upp bakom oss och dansa till We no speka americano och waka waka:D

Jag träffade även en en görtrevlig kille som (till skillnad mot de flesta jag träffat) faktiskt var jätterolig och trevlig även efter att jag berättade att jag har en underbar sambo, så nu har jag en ny kiwivän, Nick! Kul att få träffa nya zeeländska människor som man kan öva upp engelskan på, och få till lite mer varadgsengelska istället för den strikta som vi lär oss i skolan där hemma. Vi var och kollade på när hans lag spelade cricket i lördags, men det kan nog ha vart den sämsta sport jag nånsin har sett hahahahahha! Eller så var det för att vi inte kunde reglerna, vi satt och hittade på egna konversationer som passade alla spelare och typ asgarvade så vi säkerligen störde alla runtom...

I lördags var vi på Farmers Market också, så nu är de allra första presenterna inhandlade! Plus ett vackert halsband med ett hänge i form av en fiskekrok i silver och rött.. Hänget står för närhet till havet, styrka och att färdas säkert över havet, och jag älskar det! Jättefint är det=)
Sen handlade vi hem chips i lördags och hade filmkväll hemma hos Sophie & co (igen, de har störst lägenhet haha), och sophie lekte nagelexpert och fixade våra naglar jättefint! Jag skypade ett ganska bra tag med mamma också, det kändes bra♥

Idag var det tråkigt väder när vi vaknade så vi bestämde oss för att besöka det lilla zoo som finns precis i närheten av Tahuna stranden.. Jag pratade i telefon med Anders en bra stund också, usch vad jag saknar honom!!! Vill bara ha min underbara karl nära och få gosa med honom♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Efter zoot tog vi en fika och sen åkte vi hem och hade (surprise surprise!) filmkväll hemma hos (surprise surprise!) Sophie & co haha:D Vi kollade på Pirates of the Caribbean trean, den var sjukt bra! Jag har inte sett den förrut så det var extra roligt=)) Grät lite på slutet bara när det blev lite sorgligt... Jag är lite mer känslig när jag är saknig.

Nu ska vi sussa här i lägenheten och hoppas att det är sol och mindre blåsigt imorrn så vi kan ta oss till stranden och få lite färg! jag orkar verkligen inte lägga upp några bilder just nu så det får bli ngn annan dag snart=)

Fredag och langhelg!

Idag ar jag ledig fran skolan eftersom vi fick i grupparbete att utarbeta en marknadsplan for Mapua Leisure Park, och min grupp blev fardiga igar=)) Najs bajs! Och pa mandag ar det Nelson Anniversary Holiday sa da ar vi ocksa lediga.. Det ar ungefar som en liten nationaldag, fast regionsvis, sa alla regioner har olika dagar. Inte mig emot!

Igar tog vi en tur uppfor Kahikatea track, en promenad pa 40 minuter ungefar. Det var svettigt och anstrangande, men sa himla vart det nar vi kom upp till toppen! Man hade utsikt over hela Nelson, tvars over havet till Abel Tasman Nationalpark och Rabbit island stranden, som vi var pa i forrgar. Vackert!!
Efter den promenaden hade vi en snabb lunch och sen satte vi igang med varan marknadsplan, Sophie, Frida och jag. Fem minuter innan biblioteket stangde var vi klara och kunde maila in arbetet, riktigt gott! Och vi fick en sa himla cool och rolig ide sa jag ar verkligen supernojd med det arbetet vi lamnade in... Hoppas bara att lararna tycker likadant haha=))

Igar kvall var vi jatte rastlosa efter att vi hade atit och visste inte alls vad vi ville hitta pa. Men da sms:ade Sarahs kompis Jacob och undrade om vi ville komma till Sharks dar han och hans kompis spelade biljard, sa det gjorde vi. Det var ratt trakigt pa Sharks dock sa vi skippade Jacob med van och drog och dansade pa Shooters istallet, bara jag, Frida och Sarah. det var roligare! :P Sen kom Therese en stund ocksa, och Sophie och deras kiwi vanner hade vi traffat inne pa Mollys innan vi gick till Shooters.. Sa det blev en riktig bartorsdag! Fast nykter, jag drack bara tva cider och en ol. Men skojigt varre!

Idag ska vi bara chilla, kanske sola lite sa vi far lite farg inan sommaren tar slut har! Och eventuellt grilla ikvall, det ar fan det basta som finns;)


Pa vag uppfor Kahikatea track.


Jag och Henny framfor ett kahikatea trad.

Koa koa blad, bra for magen och bedovar i munnen om man tuggar pa dem!


Utsikt uppifran


Mer utsikt


jag uppe pa platan. Och mitt har ser lite lustigt ut men det ar for att jag haller pa att aterga till min ursprungsfarg, blond! men vilar haret lite mellan blekningarna med en morkblond toning;)

Hå hå ja ja=)

Idag har vi haft en fruktansvärt ansträngande skoldag, jag är så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Eller inte haha;)

Vi började skoldagen med att ta skolbussen mot Högslunds Glas på väg mot Mapua som var målet. Det är en glasbutik som drivs av svenskar, jättemysig! Vi fick kolla när de handblåste ett glas, synd bara att vi inte fick ta kort på det... Men ganska förståeligt=)
Sen fortsatte vi mot ett supermysigt café där jag drack chailatte, och sen gav vi oss in i deras labyrint de hade på bakgården! Det var skoj, och vi lyckades både hitta in i mitten och ut igen:D

Sen tog vi en promenad längs Rubber Island, en strand mellan Mapua och Richmond som var otorligt vacker.. Så skönt att gå barfota och känna sanden mellan tårna=) Efter det vandrade vi runt i hamnen i Mapua och tog lunchrast innan vi vandrade mot och in i Mapua Leisure Park, som vi ska göra en marknadsplan om gruppvis! Så jag, Frida och Sophie ska brainstorma lite ikväll har vi tänkt, kanske tillsammans med en cider om vi känner oss okreativa...;)

Imorgon ska vi börja skoldagen med en 40 minuters promenad upp i ett berg som jag inte minns namnet på, men det ska bli skönt att få jobba lite med kroppen i den ständiga uppförsbacken haha:P Sen ska vi jobba med marknadsplanen som ska lämnas in senast fredag kl 3. Sen är det långhelg! Efter en ansträngande vecka...;D

   

Bloody monday!

Haha jag var precis ute och powerwalkade med Sarah, Frida och Therese... Och lyckades såklart med bedriften att snubbla på rullgrus i nerförsbacken och slå upp ena knäet! Så det är lite trasigt nu, typiskt mig;) Men men, det läker säkert snabbt=))
Nu ska jag laga mig lite middag och sen ska vi nog chilla och kolla på film med sjuklingen Sophie=)) En soft måndag!

Slapparsöndag

Usch jag sover fortfarande dåligt, sov riktigt illa inatt! Jag tror att det är för att husen är så dåligt isolerade här, precis alla ljud utifrån kommer in, plus att jag sover bredvid ett fönster... Det är bara hoppas att jag vänjer mig snart=)

Idag har vi vart ut och joggat, Frida, Sarah och jag. Och det var underbart skönt! Jag klarade fan att jogga ca 2,5 km i sträck, andra gången jag joggar på flera år.  Det är fan starkt gjort! Vi var ner och joggade vid floden så det hjälpte nog lite med de vackra vyerna och musiken i lurarna... Jag älskart!!!
Det kommer jag verkligen sakna när jag kommer hem igen, den vackra naturen som finns så otroligt nära.

Jag fick en jättehäftig känsla när vi var ute och joggade, att jag typ stod som på ett rullband och såg naturen rulla fram på sidorna. Fast att det var jag som var rullbandet och tog mig själv fram, och så är det ju! Det är bara jag som kan ta mig dit jag vill, jag kan inte sitta på och röven och önska att jag hade en mer vältränad kropp.. Jag ska verkligen försöka göra det här till en god vana, Anders har sagt att vi ska ut och jogga tillsamnmans när jag komer hem igen så♥♥

Annars blir det lugnt idag också, vi ska laga tacos här hemma och sen kolla på Pirates of the Carribean, jag tror det är tvåan och trean som går på tv ikväll... Det blev ingen utomhusbio igår heller, utan jag var hem till Barbara Straisand gänget och grillade och åt blåbärspaj... Mums!

Nu ska jag slappa lite!

skojskoj!

Igår hade vi riktigt skoj! Först var vi ut till the Boat House och kollade på Uni och the ukes of hazzard. Uni var underbart bra! Hon hade en helt egen stil, jättefin röst och var faktiskt otroligt lik Martina i vår klass i vissa ljus! Vi snackade lite med henne efter spelningen och bjöd henne på ett glas rödvin haha, hon var jättetrevlig att prata med=) Sen drog vi vidare och gick och sjöng svenska schlagerlåtar hela vägen in till stan, eller ja, skrek ut låtarna haha... Bilarna tutade rätt bra när vi gick där och skrålade;D

Nästa stopp blev Shooters för att shaka loss, och det lyckades vi bra med! Fy fan vad vi dansade, jag var helt öm i kroppen när vi bestämde oss för att gå hem mellan ett-halv två någon gång... Men skoj var det! Det är så kul att verkligen gå ut och dansa bara för att det är så jävla kul, och skita totalt i om det ser förjävligt ut haha..;)
Jag ringde Anders när jag satt och åt rostad macka här hemma också och pratade lite, usch vad jag saknar honom... Jag längtar tills jag får komma hem och bo tillsammans med honom igen och ha den vardagen tillsammans! Säger jag efter bara två veckor... Men det ska allt gå bra! Får fortsätta sakna honom i 11,5 veckor till bara...

Idag blir det en lugn dag, vi ska gå och handla lite på Countdown och sen får vi se vad dagen har att erbjuda! Jag har hört att det ska gå utomhusbio i en park ikväll, det skulle vara mysigt=) Lagom ansträngande känns det som;)

Och Fridas Matthias ska skicka hit saltlakrits till mig! Yeey! Han ska skicka grejer till Frida och frågade om det var något jag eller Sarah saknade haha... Underbart, det finns verkligen inte saltlakrits nånstans här!
Tack Matthias=))

 Jag och Uni!

   

Presentation avklarad=)

Presentationen är avklarad och gick mycket bättre än förväntat! Jag och Sofia fick 22,5/25 vilket jag är fullständigt nöjd med;) Vi visste inte innan att vi skulle få betyg på det, men det gick ju bra så det kanske var lika bra att vi inte visste haha;)

Nu ska jag vila lite eftersom jag sov kasst inatt igen, jag fattar inte varför:S Vi var ändå och rörde på oss igår, blandade jogging och powerwalk och körde lite styrka på vardagsrumsgolvet... Jag har till och med träningsvärk idag! Hoppas jag får sova inatt i alla fall, det är så tråkigt att vara trött hela tiden:S

Senare ikväll blir det skoj för då ska vi på ukulelekonsert i hamnen! Vi är ett par stycken som ska dit och se Uni and her Ukulele with Ukes of hazzard, spännande! Ni kan läsa mer här om ni är intresserade;)

För Ulrika, världens bästa skolmamma till alla oss som går Kulturturism vill jag bara förtydliga att Barbara Streisand huset är huset där Elin, Henny, Katt, Bille och Klas bor! Eftersom de hela tiden nynnar på en technoliknande låt där de sjunger Barbara Streisand ibland;D Haha=))

Inlåsta!

Idag hände det en riktigt rolig sak haha, totalt oförberedda var vi i alla fall! Vi fick i uppgift att parvis förbereda en 20-30 minuters powerpointredovisning om en region på Nya Zeeland. Så jag och Sofia fick West Coast och Buller regionen och satte igång att jobba. Vi var inte riktigt färdiga så vi satt kvar efter skoltid och jobbade i sällskap av Sophie, när larmet gick! Vi har inte fått några tider när skolan stänger eller larmas så vi satt där i godan ro haha. Kvart i sex gick larmet och vi fick stänga ner fort som fan och stänga dörren in till datasalen så larmet slutade tjuta, skrattade gott och knatade nerför trapporna.

Då var entrédörrarna låsta hahahahahahahhahaha!
När Sophie desperat försökte vinka till en kille på gatan att han skulle försöka släppa ut oss så vinkade han bara glatt tillbaka och bugade sig lite, han var säkert jätteglad att tre snygag tjejer vinkade för fullt haha....
Vi ringde Henny och bad henne om hjälp i alla fall, hon kom på snilleidén att vi skulle försöka dra våra student id:n för att komma ut, och det fungerade galant! Hon kunde inte komma in med det dock, så det var tur att jag hade mitt i plånboken;)
Det var fan sjukt roligt, nog för att vi är här och ska lära oss att inte vara så svenskt planerande och få all information i förväg, men sånt här borde de faktiskt ta upp... Hade jag vart ensam där inne hade jag lätt fått panik:D

Annars har jag vart ute på en väldigt försiktig joggingtur idag emd mina roomies Frida och Sarah, vi körde lite basstyrka här hemma på golvet också. Görskönt! Ska verkligen ta och träna upp min kropp känner jag, jag mår ju så bra efteråt=))

Nu ska jag skölja av ansiktsmasken och hoppa i säng, håll tummarna för att presentationen blir bra;)

Onsdag kväll=)

Har inte skrivit här på ett par dagar nu, det finns ju så mycket annat skoj att göra än att sitta vid datorn!!
Igår kväll till exempel, så fyllde Sofi i klassen år så då var vi upp på kalas hos bergsborna;) Inga maorier alltså, utan de i klassen som bor i hus uppåt berget;)
Det var jätteskoj, vi drack och jag och Robin hade djupa diskussioner om vikten av utbildning!

Idag har vi jobbat en hel del i datasalen, med statistik om inrikes och internationelll turism på Nya Zeeland.. Helt okej! Efter det slappade jag i Barbara Streisandhuset där jag är hedersmedlem (!), hos Katt, Elin, Henny, Bille & Klas... Gick och handlade och kunde för första gången på gamska länge laga till en ordentlig middag! Pestokycklinggryta med potatis och majs, MUMS!

Sen tog jag och Katt en tvåtimmarspromenad upp i bergen där vi såg får, en kanin, kor, en kissekatt, en höna och ett skelett... Étt litet ett haha;) Så nu är jag sådär skönt slapp i hela kroppen, underbart! Jag hittade Nya Zeeland motsvarighet till lösgodis på Countdown också, men det smakar inte lika mycket som hemma i Sverige! De kanske inte har lika mycket smakförstärkare i:S :P

     

Tahunanui beach

Idag har vi vart på stranden ett par timmar för att sola och bada i det skönaste vattnet jag nånsin badat i :D
Vi var till och med så duktiga så vi slängde på oss löparskorna och gick till strandne, 4 km utanför stan ligger den! Det var perfekt att bara slänga av sig kläderna och hoppa i för ett svalkande dopp när vi kom fram=))
Jag fick inviga min nya bikini också, som jag har letat över hela stan för att hitta den! De flesta bikinis här ligegr på runt 99 dollar vilket motsvarar 500-600 soänn, inte okej:S Men nu hittade jag en superfin för 40 så då slog jag till=))

Det är så skönt här med kiwitiden som de kallar det, att allt flyter på och är lugnt och skönt. Det är inte så viktigt om du är en 5-15 minuter sen eftersom alla går efter kiwitiden! Allt är lite mer spontant och inte lika välplanerat som vi svenskar annars gärna vill ha det vilket också är superskönt. Vi bestämde oss för att grilla idag också eftersom det är sol och sommar (och januari!!!) och vi har det så jävla bra här... Jag har en halv flaska vin som passar perfekt till grillat hihi=)
Igår skulle vi gått ut men jag, Katt och Elin hamnade uppe hos Robin och Sofi istället och spelade yatzy och gissa vem istället, dte var också jättemysigt! Nu ska jag fixa mig lite tror jag bestämt=)

   

Maori sites around Wakatu (=Nelson)

Idag har vi varit runt Nelson och spanat in historiska platser för maorierna, och alla andra såklart. Vi började med katedralen här i Nelson som är byggd när de kristna engelsmännen intog Nelson. Maorierna hade den platsen som utkiksplats eftersom man ser hela vägen ner till havet där, men engelsmännen bestämde sig alltså för att bygga en katedral där. 

Vi har sett en hel del otorliga platser idag med en massa otroligt spännande fakta men ni ska slippa läsa allt;) Jag vill bara berätta om det som jag tyckte var mest spännande idag...

Fjärde och sista stoppet var vid floden som passerar gågatan i stan, Trafalgar street. Vi promenerade längs den och såg vilken väg det brukade komma folk från andra länder för att hämta en värdefull svart sten (vet inte vad den heter men den såg ut lite som obsid kanske? Svart och otroligt len efter år av slipande). De brukade komma med sina slavar i sina kanoter och paddla upp längs hela floden innna de lade till för att vandra högt upp i bergen och hämta stenen. När det var klart så mördade de slavarna för att slippa onödigt mycket folk och mat i kanoterna, sen paddlade de hem igen... Vi fick se trädgården och huset som idag är där de slavarna en gång mördades, för husägarna där har haft problem med paranormal aktivitet i åratal innan Mikes faster välsignade huset så andarna fick ro. Det intressanta är att det inte växer nånting mer i trädgården än gräs idag, trots att de har försökt plantera fruktträd och sånsa saker. Vi fick kika in i trädgården lite diskret och det växer verkligen ingenting där inne! I trädgårdarna på båda sidorna av huset växer det häckar, fruktträd och blommor men inte där inne! Det var så man fick lite rysningar längs ryggraden;)

Vi fick se en stor sten ute i havet som uttalas "Urunui" också, stor snopp betyder det hahahaha... Det var roligaste idag;)
Bilder kommer senare! Puss hej

Långt inlägg om maorier och vår natt hos Ngati Koata-klanen!

Nu sitter jag här efter en spännande och väldigt lärorik vistelse hos maoriklanen Ngati Koata här i Nelson. Vi blev förberedda av vår lärare Mike igår innan vi åkte iväg till marae (marae är områden där maorier bor) och Mikes klan.
Det vi fick vara med om, hälsningsceremonin, heter Powhiri. Den består av sju olika steg (i olika ordning för olika klaner) som leder in till det heliga huset, Kakati heter deras heliga hus. Man måste vara inbjuden eller ha en speciell anledning för att få komma in i byn=)

1. Wero - challenge. I vårat fall kom krigaren Patriki och dansade och hoppade och frustade framför Klas innan han lade en sten på marken, för att ta reda på om besökarna kommer i fred eller för att slåss. Klas plockade upp stenen vilket innebär att vi kommer i vänligt syfte.

2. Karanga - Call of our mothers. Kvinnorna i byn kallar på de kvinnliga besökarna med en sång, då får alla börja gå in mot byn på stengången. Halvvägs stanar man och ägnar en tanke åt någon älskad som dött och något man gjort med den personen.. Det var en lite jobbig men fin stund=)

3. Whaikorevo - speeches. Värdarna, maorierna, börjar med ett tal och sen höll Mike ett tal på maori för vår sida så att säga.

4. Waiata - song. De som var där för att välkomna oss sjöng en jättevacker sång och vi svarade emd Den blomstertid nu kommer. Lät ganska fint från vår sida också faktiskt!

5. Koha - gift. Gästerna ger en gåva för att visa tacksamhet, vi gav guldmynt.

6. Hongi - greeting. Det är en maorihälsning där du först skakar hand som vanligt och säger Kia Ora (hej, tack, snälla), sedan lutar sig båda fram och pressar näsa och panna mot varandra. Lite intimare än vi svenskar med våra trygga avstånd är vana vid!! :D

7. Kai - food. Detta är den sista avslutande delen i Powhiri där man delar mat från båda kulturerna för att ta bort den sista främlingsskapet och ta bort Tapu, det heliga tillståndet man är i under Powhiri.

Väl inne i marae så fick vi sova i deras heliga hus, Kakati, vilket jag tyckte var jättehäftigt! Hela huset är uppbyggt efter deras förfäder, och döpt efter en av dem. Inne i huset finna det pelare länga med väggarna som föreställer förfäder som åstadkommit något speciellt och som kan läsas typ. Man kan läsa dem genom att se på hur de ser ut i ansiktet, vad de har i händerna/mellan fötterna och vad de står på. På så vis ser man vad de gjort, vilken rang de hade i sällskapet och att de funnits på riktigt. Superhäftigt!!

Vi hade också en session om maoritatueringar, "Muku" som de endast får skaffa om de är 'ldtsa barnet eller har en speciell rang (fattade jag det som).. Så sjukt intressant! Mike har också en kusin som tatuerar så vi fick hans nummer. Han kan nämligen göra speciella, personliga maoritatueringar åt oss beroende på vad vi berättar om oss själva, vad vi har varit med om och så vidare. Jag funderar starkt på att skaffa en! Antingen på undersidan av vänster arm eller på utsidan av höger vrist. Kanske. Vi får se!

Det har varit sjukt intressant att få vara i marae och skrapa på ytan till deras kultur och få se lite av vilka de är och veta lite av deras historier.. Jag vill eveta mer!! Imorgon ska vi ut och åka med Mke här i Nelson och få veta mer om deras historia tror jag. Skoj skoj!!!

       


Trött men sjukt peppad på att träffa maorier hihi=))

Usch har verkligen sovit skitdåligt inatt, drömt mardrömmar och vakna flera ggr... Blää. Vaknade av att tårarna bara rann ner på kinderna så nu är jag sjukt trött men ändå pepp som fan på att få träffa maorierna och bli välkomnade av dem=)
Nej nu måste jag häva lite kaffe och hoppas att sarah och frida kommer upp snart:D
Puss på er!


Måndag kväll

Första skoldagen är avklarad, det känns riktigt bra! Vi fick presentera oss för Elisabeth och Robert (vår chaufför under vistelsen här) och så har vi blivit runtvisade på skolområdet, fått en hel del information och även fått en guidad tur med buss! Både Elisabeth och Robert verkar vara grymt sköna människor=))
Imorrn ska vi till en maoriby där vi ska bli formellt välkomnade till Nya Zeeland och Nelson på maorivis. Men innan vi får åka dit så ska vi bli förbereddda i skolsalen eftersom det tydligen är en hel del regler som gäller under ceremonin! Spännade och lite nervöst haha. Men mest spännande på ett sjukt roligt sätt!!!
Vi ska även sova kvar där imorgon så efter skolan var det bara pallra sig iväg och köpa en sovsäck, inte det roligaste att lägga pengar på! Men nödvändigt. Jag tror inte jag kommer ta hem den till Sverige dock, den både väger för mycket och tar för mycket plats :D

Annars har vi inte hunnit med så mycketmer idag, förrutom att lyckas med bedriften att laga amerikanska pannkakor utan vare sig decilitermått, bunke eller visp! Haha=))

Nu ska jag sova, hade hoppats hinna prata med älsklingen men han sover nog fortfarande.. Jag får pröva imorrn bitti för mig=))

Söndag kväll innan första skoldagen=))

Idag har vi verkligen passat på och njutit allt vi kan av ledigheten innan skolan börjar imorgon.. Det känns som att dagen har varit superlång bara för att vi har hunnit med så mycket!

Vi har vart på Countdown och spanat in en massa rolig mat, shoppat skor på Warehouse, hittat till Queensgarden där vi låg och solade och läste ett tag, vart på spännande promenad som bland annat gick genom en kohage och över en vattenväg (ska ta kort nästa gång vi går där!), lagat supergod söndagsmiddag och möblerat om lägenheten! Just det, vi tvättade imorse också, bild finns längre ner:D Och första glassen för i år åt vi i Queensgarden! Jag åt en strut med cookiedough-glass:D

Maten var det godaste jag nånsin har ätit, jag lovar! Kan bero på att jag verkligen var superhungrig också haha... Vi lagade majskolvar i ugnen som vi åt med vitlökssmör och salt. Sen hade jag lite fetaost, avokado och paprika till också=)) MUMS!

Annars flyter allt på, det är en helt annan syn på tid här och jag älskar det! Jag kan verkligen förstå att nya zeeländare är mindre stressade och har mindre stressproblem än svenskar... Det är lite "hakuna matata" som gäller här, och när det finns så vacker natur att ta sig ut i bara runt hörnet så kan man verkligen tagga ner och stressa av;) Jag älskar Nya Zeeland! Vi har till och med ett citronträd utanför lägenheten:D Det enda som skulle kunna göra den härplatsen vackrare och bättre är om Anders skulle vara här... För det svider lite i hjärtat när jag ser alla par som är ute och strosar, inte minst de par vi har inom klassen! Men men... Skype, msn och telefon får duga så länge=)

     


Här är vi när vi skulle ut på powerwalk promenad idag för att få lite motion hihi;)

Ännu en dag i värmen och solen... ;)

Idag har det vart ännu en dag på stan och kikat runt på utbudet, äntligen hittade jag två par svhorts som passade min rumpa! Alla andra schorts jag har testat har antingen passat runt men hängt i röven, eller passat i röven men tagit fram alla valkar haha... Men nu har jag ett par röda låga jeansschorts och ett par mörkare höga jeansschorts med massa snygga detaljer:D:D Ett par nya solglasögon med UV-skydd fick det bli också efetrsom jag känner hur ansträngda ögonen blir av den starka solen och ljuset här. Och en impulspiercing... Jepp, en IMPULSpiercing hahaha... I tragus, den lilla öronfliken. Den kostade motsvarande 150 svenska kronor, till skillnad mot 600 eller i bästa fall 450 i Sverige :D
Jag har ändå funderat på att ta hål just där ett bra tag och när det tydligen går att ha det i solen och bada i saltvatten med den (fast den är nygjord) så slog jag till;)



Annars har vi solat lite idag, fikat, hittat Nelsons motsvarighet till Skopunkten med "ta 3 betala för 2", köpt hem mer basmat och hinkat hur mycket vatten som helst och smörjt in oss med tonvis av solskydd...

Igår var vi ut på krogen för första gången och jag och Elin drack öl ur ett ölglas som rymmer 1 liter haha... Sen fick man behålla glaset! Så det ska jag försöka få med hem sen är det tänkt;P


Gårdagen, och årets första dopp! Den 8 januari, slå det ni;)

   

Friday, sunny morning!

Nu är klockan halv tio på fredag morogn här, jag sitter och chattar med världens bästa anders som jag saknar så det svider lite i hjärtat... Tur jag har hans t-shirt att sova i;)

Idag ska vi gå till warehouset igen och kolla billiga skor, sen ska vi köpa ett nya zeeländskt simkort till mig, kanske dra oss till stranden en sväng? Ikväll ska vi eventuellt ut eftersom det är en jazzfestival i stan:D

Så här ser utsikten ut från vårt varadagsrumsfönster så här på morgonen:



Kök/vardagsrum:


Ena sovrummet:


Den fula osthyveln vi köpte igår:


Första kvällen med järngänget på en mexikansk restaurang:

Andra dagen i Nelson, varmt och skööööönt

Andra dagen i Nelson, Nya Zeeland idag och jag börjar sakta förstå att jag faktiskt är här, och njuter i fulla drag!
Idag har det vart grått och lite regnigt, men trots det så är det ändå så varmt ute så jag svettas av att ha skinnjackan på mig över linnet... Underbart!!!

Vi har vart runt i Nelson idag och kikat, bland annat vart på ett warehouse där vi lyckades köpa en slags osthyvel som är skitful haha... Men de har inte svenska osthyvlar här och de har inte ens ett ord för osthyvel vad jag har förstått :S

Nu ska jag och Frida laga bakad potatis med lite stekta champinjoner, grönsaker, fetaröra och vitlökssmör! Sen blir det vin och film med Therese och Sophie eftersom vi är ganska jetlaggade fortfarande... Det gúngar när jag går och rätt vad det är kan jag bli lite yr, men det är tydligen vanligt vid jetlag! Vi ligger ju faktiskt 12 timmar plus här mot Sverige, så det är inte så konstigt att kroppen är ovan;)

Jag hoppas kunna skypa med mamma och Anders snart också, det svider lite i hjärtat av att veta att jag verkligen är så långt bort från Sverige man kan komma... Tur jag har Anders tisha att sova i i alla fall;)

Här kommer ett par bilder;

   


Bara timmar kvar.. Woopwoop!

Allt är i princip färdigpackat, jag har alla viktiga telefonnummer jag kan tänkas behöva, bestämt vad jag ska åka i, vägt väskorna (15+5 kg, skönt med lite marginal!), tagit en sista lång dusch här i Sverige... Myser med Anders för fullt för sista gången på 3,5 månad... Resfebern tränger på litegrann men inte farligt.

Snart far jag! 18.55 går flyget från Landvetter men första etappen är bara en timme till London där vi mellanlandar i 2 timmar.. Nästa etapp är värre, London-Hongkong, från kl 22 ikväll till 18.00 (tror jag det var) lokal tid imorgon... Hihi=)) Sen är det bara tio timmar kvar till Auckland! Och därifrån inrikesflyg till Nelson Airport där Jacquie hämtar upp oss=)

Om jag inte har tillgång till internet längs vägen så hörs vi på Nya Zeeland! Jag landar på onsdag kväll där=))

Puss hej!

Imorrn far jag till NZ!

Ojoj imorgon är det dags och jag har inte på långa vägar packat klart! Men det går nog ganska fort tror jag, Anders får vara med som smakråd till vilka kläder som ska med;)
Idag har vi bara tagit det lugnt, en långpromenad fick det bli bara för att vi ska kunna sova sen=))
Sista svenska middagen hemma blev fiskpinnar, strips och bearniesås, inte så typiskt svensk ändå! Men fruktansvärt gott....=)

Nej nu ska jag packa och städa undan julen här hemma! Jag får hoppa in här och skriva ett sista inlägg imorrn innan vi åker till Landvetter;)

Megamind

Hihi nu är vi hemma igen från bion, det var vi två och alla barnfamiljer! Men den var absolut sevärd, grymt rolig!!!!
Jag vet inte om jag tyckte att 7-årsgränsen var så passande bara, vissa skämt och scener var definitivt för en äldre publik! Jag älskade att Megaminds kompanjon hette Hejduk haha:D:

Här är lite bilder från igår, som utlovat;

In the making of dumle kladdkaka ;)

Nyårsnaglarna, aningens ojämna som ni ser;)

Chili & Ostbakad potatis innan ugnen=)

Maten=)))

Jag och Anders♥

Da´n före Da´n före avreseda´n.. ;)

Året har so far inte bjudit på några otäcka överraskningar hihi, vi är lite sega idag bara=)) Nu blir det kaffe och sen ska vi iväg och se Megamind på bio, den verkar jätterolig! Bilder från igår kommer senare;)

RSS 2.0