Tisdag

Dagen har bjudit på en del variation, både i humör och aktiviteter.
Imorse var jag uppe på kontoret och städade ur mitt rum och blev avtackad av mina härliga "lånade" kollegor=) De hade köpt både passionstårta, ett jättefint blomsterarrangemang och en present i form av två muggar ur Rörstrandsserien "Fika med Farmor"=)) Precis såna som jag har gått och tittat på!
De är jättefina med blå botten, och en massa sport- och kulturbilder/mönster, för att påminna mig om just Kultur & Fritid;)
Det var lite jobbigt att vistas med så mycket folk som hade fokus på mig, jag kände mig lite obekväm för att jag vet att de vet om Simon. Men det är ju bara spärrar jag sätter upp i huvudet, jag tycker det är lite jobbigt när det finns för mycket tycka-synd-om känsla. Vilket det inte alls var, så det var skönt=)
Jag satt och pratade lite med två kollegor om Simon efter fikat, det var jobbigt men ändå skönt. På något sätt blir det mer och mer verkligt för mig att han faktiskt är borta genom att prata om honom, trots att det gör ont i hjärtat.

När jag kom hem så kom Sophie och hämtade upp mig, sen var vi till skolan och tjuvkikade på de nya ettorna och jag fick en studieförsäkran underskriven så jag får lite pengar från csn att leva på denna månad;)
Ettorna verkade trevliga, jag känner igen känslan hos dem från när vi började, det spännande med en helt ny stad, en ny utbildning, nytt boende och 26 nya människor att lära känna.
Vi tog en promenad runt Lidan också, det var skönt. Vi träffade även på Robin och Alina, jag har saknat dem så det var trevligt.
Efter det var det dags att göra lite nytta hemma, så jag blev hemskjutsad och gick och handlade hem mat så jag slipper gå hungrig;) Så nu har jag precis ätit hemgjorda köttfärsbiffar och potatismos, de blev goda men lite torra.
Nu kommer Sophie strax och hämtar mig, sen ska vi till Elin en liten stund där det vankas spelkväll, innan vi åker vidare till Skövde för att se The Sorcers Apprentice på bio=)
Det är Sophie som bjuder, det ska bli jättemysigt att gå på bio eftersom det nog var en 8 månader sen sist eller liknande=)

Jag har ansökt om medlemsskap på en sida som heter SPEC också, en sida där man kan träffa andra människor som förlorat nära anhöriga i suicid... Det ska bli intressant och givande, jag satt mestadels av dagen igår och läste om sorg, sorgbearbetning, och andra människors bloggar som har förlorat nära anhöriga.
Nu är Sophie här så nu hinner jag inte skriva mer=)

Puss!

Hemma igen

Nu sitter jag ensam hemma hos mig för första gången sen jag åkte till Vittinge den 13 Augusti.. Det är rätt skönt, jag har pysslat och donat lite här hemma. Jag har sagt upp lägenheten och elen till den 1 december ( de snåla jäklarna kunde inte låta mig ha till den 5 december:/ ), bokat en välbehövlig tvätt tid, betalat räkningar och slängt en helvetes massa reklam och skit=)
Egentligen borde jag gå och handla lite mjölk och grejer, men just nu är det bara skönt att sitta här i soffan och skriva med Elin på facebook.. Ikväll ska vi spela biljard ett par stycken, det ska bli skoj att träffa lite klasskompisar igen=)

Begravningen i fredags var jättevacker, och skitjobbig rent ut sagt, för första gången förstår jag att det finns en mening med psalmer och kyrkbegravning och allt det där, trots att jag inte är troende..
Det kändes väldigt tröstande med prästens tal om Simon, och psalmerna som i huvudsak handlade om att man inte ska vara rädd för döden och så. För även om inte jag tror på Gud, så tror jag att det finns någonting där uppe som ser efter oss, kalla det ödet om ni vill. Jag tror på att vi inte bara försvinner efter döden utan att vi kan se efter de vi älskar på något vis, utan att känna ångest eller saknad.
Det var jättemånga människor i kyrkan som var där för att ta farväl, många han har gjort intryck på som nu kommer sakna honom.. Jag, Linda och Bobbin sjöng Phil Collins You´ll be in my heart på begravningen, det var svårt att koncentrera sig på att sjunga, men jag gjorde det för Simons skull.
Sen spelades Yirumas River flows in you, så otroligt vacker pianoslinga... Jag får tårar i ögonen bara av att tänka på den.. Men jag älskar den, synd att den är så himla förknippad med Twilight filmerna bara. Inte för att det spelar någon roll.
Alla blommor som folk kom med och hade beställt lade vi på Simons gravplats sen, det såg fint ut när det var helt översållat med blommor i alla färger och former.
Det hemskaste var att gå runt kistan och säga hej då och lägga en vit ros på den, det kändes så absurt att min lillebror skulle ligga i den kistan... Och det gör det fortfarande.

Jag kan vara helt normal och glad, sen slår det mig att han är borta och det gör så fruktansvärt ont igen.. Det är väl en försvarsmekanism för kroppen att koppla bort det ibland=)

Nej, nu måste jag pyssla med något, annars blir jag så rastlös i hela kroppen..


Simon John Roger Linder 29/7 1992 - 13/8 2010 <3

Jag har inte skrivit här på ett bra tag nu, jag fick ett chockande besked som ändrade mina planer för tiden fram till skolstart totalt.

Fredagen den 13/8 dog min lillebror Simon, vilket gjorde att jag fick sluta praktiken väldigt abrupt och åka hem till Vittinge för att vara med min familj..
Det var helt totalt oväntat, han har inte varit deprimerad, och så full av liv så jag är nog fortfarande i chock. Han har tagit så stor plats och varit en så självklar, kaotisk del av mitt liv att jag fortfarande inte fattar att han är borta...
Han har lämnat ett gigantiskt tomrum efter sig som värker i mig, nu har jag ingen bror kvar...
Eller jo på sätt och vis, jag litar på att Simon kommer se till mig då och då och hålla ett vakande öga på mig :)


Jag kan bara inte för mitt liv förstå att han har lämnat oss...
Han kommer aldrig ta studenten...
Aldrig ta körkort...
Aldrig träffa sin stora kärlek och skaffa barn...
Aldrig få ut och resa och uppleva spännande saker...
Aldrig få uppleva att vara morbror till mina och Lindas framtida barn, och ha stora släktmiddagar...

Aldrig mera andas

Jag är arg på ett vis, att han bara har lämnat oss och vi står här med all sorg och smärta som är så stor att jag inte vet vart jag ska ta vägen.
Men på ett sätt kan jag inte vara arg heller, det var inte min bror som valde att försvinna, det var inget han planerat. Jag ser det som en gigantiskt fatal olycka. Men det förändrar inget, han har försvunnit alldeles för tidigt, utan att ens vara deprimerad eller ha det dåligt... Han hade så mycket planer, så många grejer på gång, ett race kvar han skulle mecka på, precis piercat ögonbrynet... Han hade precis köpt Xbox, precis skrivit in sig på körskolan...
Vi kommer aldrig få veta exakt vad som har utspelat sig den kvällen, och det kanske inte spelar någon roll egentligen. Men det gör så fruktansvärt ont att tänka på att han är borta, min lillebror..

Jag lyssnade på Melissa Horns Kungsholmens Hamn häromdagen och kunde inte sluta gråta, för även om texten inte stämmer in helt så är det känslan i sången som gör det...

Jag ser ljusen som tänds I parken vid Kungsholmens Hamn
Jag ser pojkar som gråter och flickor som tar de ihand
Jag ser mannen på balkongen ta en tyst minut för sig själv
Det kan aldrig göras ogjort det där som hände ikväll

Är du en av de som var där när det hände
Eller saknade du någon du en gång trodde du kände
Är du en av de som gråter när ingen ser på
Är du en av de som berörs ändå

Jag ser mig I spegeln med ögon röda av gråt
Jag tänker hur gick det till hur bar de sig åt
Min lillebror går ut och vi vet aldrig vart han ska
Jag blir så rädd när jag tänker att det kunde vart han eller jag

Aldrig mer ung eller aldrig mera fri
När det handlar om barn har vi rätt att ta någons parti
Men ni vet hur det känns när röda ögon ser svart
Och jag sänder en tanke till dig som ligger sömnlös inatt

Alla som vill ta en stund och fundera
När ska vi göra mod av sorgen och börja agera
Nu städar man gatan och snart försvinner alla spår
Och vi fortsätter växa fast han förblir 16 år

Jag ser ljusen som tänds I parken vid kungsholmens hamn
Jag ser pojkar som gråter och flickor som tar de ihand
Jag ser mannen på balkongen ta en tyst minut för sig själv
Det kan aldrig göras ogjort det där som hände ikväll
Nej, det kan aldrig göras ogjort det där som hände ikväll






Festivalspremiär imorgon!

Jag är sjukt peppad inför festivalsinvigningen imorgon, det ska bli grymt roligt!!
Nu har vi haft möte med teknikerna som jobbar imorgon, vi har ett klart körschema för imorgon och inköpslistan på fika är klart..
Imorrn kör  vi igång redan kl 10 på morgonen eftersom det är första dagen och allt ska riggas upp från grunden så imorgon kväll kommer jag nog vara lite trött.
Vi kommer inte behöva vara på plats 10 varje morgon, men runt 12 iaf så nattvakterna får gå hem och sova i hyfsad tid;)

Imorgon är ju helt klart den mest avancerade festivalskvällen rent teknikmässigt med tanke på att det är 2 olika band som ska spela, Komodo som kör inhopp med trummor och Freedom of Art som dels ska köra en eldshow med poi och facklor, och sen ska runda av i Stadsträdgården och leda fackeltåget till Rörstrand där kvällen fortsätter...
Jag måste nog nästan ordna hörselskydd till Eric Saades spelning, med tanke på alla småtjejer som kommer skrika i falsett hehe...

Det är så mycket jag har att hålla ordning på i huvudet just nu!!!! Och jag är så peppad så jag bara vandrar runt här hemma och längtar till imorgon när vi äntligen får komma igång, allt måste verkligen klaffa med omriggningar o grejer mellan akterna. Det kommer bli 4 ganska fysiskt påfrestande dagar nu, men också 4 dagar fyllda av arbetsglädje!
Allra roligast ska såklart lördag bli när Melissa Horn spelar på kvällen, ska bli helt underbart att få träffa henne!

Nej nu måste jag ta mig för något vettigt, det här går inte;)
(Wiiiiiiiiiiie!)

Glädje!

Ibland har man bara en sån himla tur så jag vet inte vad!!

Jag håller på att säljer av mina högklackade skor som jag faktiskt inte kan gå i, de är för höga, för tighta eller har för smala klackar...
Sen har jag dels istället velat ha ett par liknande svarta stövlar som de som gick sönder på en ovanligt vild fest i Mariestad med kära vänner, och dels velat ha ett par snygga skor med aningens lägre, bredare klack.
Idag på lunchen gick jag in på Scorett Outlet och tittade efter gummistövlar, för de ska stänga ner och håller på att rear ut precis ALLT.
Och så hittade jag ett par helt underbara stövlar med kanske 4-5 cm klack, lite bredare för 120 kronor!!!!!
De har kostat 800 från början, jag kommer älska dom tills jag dör haha;)
Så jag tog de 150 kronorna jag fick av att sälja ett par stövletter igår till de här nya stövlarna hihi;D

Jag lägger upp en bild lite senare;)


Sista konserten på Stola & Offshore racet i Uddevalla 2010

Igår var det dags för den sista konserten på Stola herrgård i konsertserien Musik på Slott och Herresäten, Sjöströmska kvartetten var det som spelade.
Tjejerna i stråkkvartetten var grymt trevliga att prata med!! Men stråkmusik är nog inte riktigt min grej måste jag säga, det var lite som att lyssna på ett främmande språk! Det lät fint men jag fick ingen mening i det, ingen helhet eller förståelse. Därmed inte sagt att tjejerna inte var duktiga för det, tvärtom! De var jätte samspelta och tajta, grymt duktiga!

I Lördags var jag utomhus i princip hela dagen med Anders och tre av hans jobbarkompisar, vi satt nämligen på en klippa i fällstolar och spanade in Off Shore racet i Uddevalla!
Vi hade med oss matsäck och massa vatten, vilket var välbehövligt de sista timmarna när det var stekande sol och i princip vindstilla!
Det blev inte bättre med värmen av att racet drogs ut på tiden, de startade racet med 6 båtar, men redan i första kurvan så slog en av dem omkull och fick bogseras så in till startbryggan, vilket tog sin tid. Så ca 20-30 minuter senare gjorde de ett nytt försök med 5 båtar i startfältet... Så i PRECIS samma kurva körde Fazza 3 båten bokstavligen över Relecta 90 båten... Båda fick bogseras in, vi fick vänta lite till, och till slut så startade 3 båtar av de ursprungliga 6! Men det var bara 2 som gick i mål haha, för den sista båten hade bara en V8 mot de andras V12:or, så han hamnade på efterkälken;)
Så det blev ett spännande och händelserikt race!

På jobbet (praktiken) har vi nu gått in på festivalsveckan, vilket innebär att jag nu kommer jobba 12 dagar i sträck, och sen är det slut! Det känns jättekonstigt verkligen, det känns ju verkligen som att jag tillhör arbetskamraterna på jobbet, och så ska jag bara försvinna! Jag kommer sakna alla väldigt mycket=))
Så nästa fredag, min sista dag, så har jag bjudit in alla via mail till fika i pausutrymmet, då ska jag bjuda på kladdkaka tänker jag=)

Mia i matsalen på Stola Herrgård

Tjejerna i Sjöströmska kvartetten.

Vinnarbåten som representerade Förenta Arabemiraterna

Ganska  mäktig syn när båtarna kom framkörandes mot starten med safetybåtarna! Och motorljudet var härligt ;)

Jag och Anders testar om min nya kamera som jag köpte i söndags tar bra kort hihi ;)

Det var allt från mig för ikväll! Hej svejs;D

Årets sista Torsdag i Trägårn´ med Rongedal!

Idag var det dags för årets sista föreställning i konsertserien Torsdag i Trägårn´.
Det var Rongedal som kom och spelade, grymt bra var dom!!! Väldigt trevliga att prata med också, såna människor som det känns som att man känner efter att bara ha hälsat på i princip. =))
Det var osäkert först om det skulle komma någon publik alls, 18.30 så spöregnade och åskade det fortfarande som bara den...
Men rätt som det var så stängdes kranen av och poff! så var parken full av människor! Jag tror vi uppskattade publiksiffran till runt 2000 människor i alla fall:D

Rongedal bjöd på en hejdundrande show med egna låtar ("Just a minute" bland annat, låten de hade i Melodifestivalen 2008) blandat med både "Himlen är oskyldigt blå" av Ted Gärdestad och " Life on March" av David Bowie... Inte att glömma deras sjukt bra versioner av "Personal Jesus", "Tainted love" och "Don´t stop me now"!
Jag fick bara en grym lust att dansa när de spelade haha=))))

De fick presenter istället för blommor eftersom de är ute på turné just nu, och eftersom  de var här i Lidköping så är det klart att de fick en varsin liten Rörstrandspryl! De fick ett varsit litet tvåpack av Philippa K:s espressomuggar, jättefina! Vi slog in dem i cellofanpapper, med fina gröna presentsnören hehe=)
Jag passade på att vara lite oprofessionell ikväll när jag jobbade också, och tog kort på dem tillsammans med oss som jobbade! Så några ska jag lägga upp här, och några kommer definitivt få vara med i min presentation av LiA:n den 6 september;)

Nu är det dags att sova känner jag, har haft en arbetsdag mellan 9.30-22.30 idag... Utan middag, som det brukar bli när vi har föreställning haha;D
Men när jag körde hem Susanne så passade vi på att svänga förbi McDriven på McDonalds, sen tog vi hem en varsin burgare till Susanne och åt framför tv:n..

Jo just det!! Jag träffade ett par tjejer ur tvåan idag, de har tagit examen idag allihopa.. Jättekul att träffa dem allihopa men jättesynd att de försvinner åt olika håll nu!
De har lovat att vi får ring o maila om vi har frågor om Nya Zeeland och så i alla fall, det känns bra=)))

Nu i helgen ska jag och Anders med någon/några av hans kompisar till Uddevalla och kolla på båtrace, det har jag aldrig gjort förrut så det ska bli nice. Han har vart där o rekat idag med en jobbarkompis, enda problemet verkar vara att det inte finns någon toalett där de har tänkt att vi ska sitta o kolla haha! Det kan bli intressant, doing it the natural style:P

Sängen kallar;)


Rebecka Törnqvist

Igår blev jag sista minuten-inringd att jobba med Mia på Rebecka Törnqvists konsert på Hjelmsäter i Götene, riktigt skoj!
Inte nog med att jag fick lyssna på hennes underbara röst gratis, jag fick också en jättetrevlig kväll och lite extrapengar i lön, gött gött^^
Hon hade med sig två killar som musiker, den ena var riktitg duktig på både diverse olika blåsinstrument och att spela på såg! När han spelade på den så lät det ungefär som att en riktigt ljus sopran höll på att sjunga upp haha;)
Jag och Mia fick chansen att krama om dem alla tre och ge dem en liten present från Götene kommun efter konserten också, plus att vi småpratade lite med dem innan konserten när vi ställde iordning allt.. Lite coolt var det allt! ;P

Min pärla åkte ut på blocket igår också, både skönt och sorgligt.. Det är ändå min första egna bil som jag fick av mamma och pappa i studentpresent, en vit opel vectra -92.
Det är Anders, min underbara Anders som har hjälpt mig med att städa ur bilen och sätta ut den på annons, det är också han som ska försöka sälja den idag när det kommer en man från Trollhättan och ska kika på den.. Jag håller tummarna, det skulle vara skönt med de extrapengarna=))
Speciellt eftersom jag i söndags tillsammans med Elin och Frida bokade min NYA ZEELANDSBILJETT!
Det känns fruktansvärt bra, vi har bokat ToR Göteborg-Auckland, vi åker den 3 januari och landar den 14 april 2011=)))))

Det som känns jobbigt redan nu är ju att jag ska åka ifrån Anders i 3 låååååååånga månader... Vi får satsa på lite dyrare telefonräkningar båda två helt enkelt, och skype är ju gratis.. Jag kommer ju vistas i en helt ny miljö med en massa nya erfarenheter så för mig känns det nog som att det går fortare än för honom.. Det får lov att gå helt enkelt=)


Byggnaden för konserten, en matkällare tillhörande Hjemsäter


Rebecka Törnqvist med musiker, tyvärr en suddig bild=)


Jag och Mia hade VIP-platsen på en liten söt bänk precis utanför konsertrummet haha=)


Jag och Mia ansvarade också för minglet efter konserten, då det bjöds på snacks och mousserande jordgubbsvin=)


Pesenterna till Rebecka och grabbarna=)


Mingel!


Till mamma

Jag och Anders sitter och kikar på Johnny English, sjukt rolig film!
Medans har jag knåpat ihop ett armband till mamma, jag har tänkt göra ett till henne jättelänge men det har inte blivit av tidigare=)

RSS 2.0